- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עש"א 33976-10-14 מאפה הבלקן (אשדוד) בע"מ ואח' נ' עיריית אשדוד
|
עש"א בית משפט השלום אשדוד |
33976-10-14
1.1.0001 |
|
בפני השופטת: אורנה סנדלר-איתן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערערים:: 1. מאפה הבלקן (אשדוד) בע"מ 2. סמיר חסונה |
המשיבה:: עיריית אשדוד |
| פסק דין | |
|
1.לפניי ערעור על החלטת כב' הרשמת טלמור פרס בתיק תא"ק 47660-07-13, שניתנה ביום 3.9.2014.
2.רקע:
כנגד המערערים הוגשה תובענה על ידי המשיבה לתשלום חוב ארנונה, במסגרתה נטען לחיוב מנהל החברה בחיובי הארנונה שהושתו על החברה וזאת על פי חוק ההסדרים, פקודת העיריות ופקודת מס הכנסה.
המערערים לא הגישו בקשת רשות להתגונן, וביום 30.12.13 ניתן כנגדם פסק דין בהעדר הגנה, בגינו נפתח תיק הוצל"פ.
המערערים הגישו בקשה לביטול פסק הדין, וכן בקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות להתגונן.
בהחלטתה מיום 3.9.14 דנה כב' הרשמת פרס דנה בבקשה וקבעה, כי לא התרשמה שלמערערים הסבר מניח את הדעת למחדלם המתמשך מלהגיש את הבקשה במועד. כבוד הרשמת המשיכה ובחנה את סיכויי ההגנה של המערערים, ומצאה כי טענתם ולפיה המערער 2 אינו בעל שליטה במערערת 1 אינה עולה בקנה אחד עם רישום פרטי המערערת 1 אצל רשם החברות, רישום המהווה ראיה קבילה בעלת משקל לאמיתות תוכנו. חרף כל האמור, קיבלה הרשמת בסופו של דבר את הבקשה לביטול פסק דין, בנימוק ולפיו בפי המערערים טענת הגנה בדבר התיישנות החוב הראויה להישמע.
לאור שקלול השיקולים שהובילו להחלטה חייבה כבוד הרשמת את המבקשים בהפקדת עירבון כספי בסכום של 20,000 ₪ להבטחת סכום החוב הנטען על ידי המשיבה. כמו כן חויבו המערערים בתשלום הוצאות של 2,000 ₪. כבוד הרשמת הוסיפה וקבעה כי העירבון יופקד וכי ההוצאות ישולמו תוך 14 יום, וכי בקשת הרשות להתגונן תוגש תוך 30 יום מהמועד שבו יופקד העירבון וישולמו ההוצאות. כן נקבע כי ככל שהעירבון לא יופקד וההוצאות לא ישולמו, פסק הדין יעמוד על כנו.
טענות המערערים:
3.ביום 22.10.14 הוגש ערעור זה, וכן בקשה דחופה לעיכוב ביצוע. עיקר הערעור עניינו בטענה ולפיה סכום העירבון שנקבע הינו גבוה וללא כל פרופורציה לסכום התובענה העומד על קרוב ל – 70,000 ₪; זאת, שכן לטענת המערערים, חלק ניכר מסכום התובענה התיישן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
