עש"א 21125-06-15 מריח נ' בנק מרנתיל דיסקונט בע"מ
|
עש"א בית משפט השלום קריות |
21125-06-15
15.6.2015 |
|
בפני השופטת: לובנה שלאעטה חלאילה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש/מערער: פדל מריח |
משיב: בנק מרנתיל דיסקונט בע"מ |
| החלטה | |
1.לפני בקשה למתן סעד זמני, בגדרה עתר המבקש לעיכוב הליכי מכירת נכס מקרקעין שייעודו חקלאי, הידוע כגוש 18587 חלק מחלקה 3, בשטח 2,033 מ"ר הנמצא בעיר טמרה ואשר המבקש בעלים של 0.0625 מהזכויות בו מכוח צו ירושה (להלן: "נכס המקרקעין").
הבקשה הוגשה בד בבד עם הגשת ערעור על החלטות כב' רשמת ההוצל"פ, גב' א. הלר, בתיק הוצל"פ מס' 5104301214, מהימים 3.6.15 ו – 7.6.15 (בערעור נכתב בטעות, 4.6.15) בהן דחתה כב' הרשמת את הבקשה לעיכוב הליכי מימוש המקרקעין ואישרה את המכר.
המדובר בהליכי מימוש משכנתא הרשומה על נכס המקרקעין לטובתו של המשיב, זאת בהתאם לשטר משכנתא שנחתם על ידי אביו של המבקש, המנוח עלי פדל.
2.בפתח הדברים יודגש כי על אף שהדבר לא הובהר מפורשות בבקשה, הרי שבהחלטתה מיום 7.6.15, יומיים לפני הגשת הבקשה דנא, אישרה כב' הרשמת את מכר הנכס לבעל ההצעה הגבוה ביותר, תמורת סך של 600,000 ₪, לעומת שמאות ע"ס של 580,000 ₪. כן יובהר כי מלוא תמורה הנכס הופקדה בתיק ההוצל"פ וכי כב' הרשמת הורתה ביום 9.6.15, על שחרור התמורה לידי הכונסת.
3. המבקש הינו אחד היורשים של נכס המקרקעין מכוח צו ירושה שניתן ביום 22.12.13, כאשר תיק ההוצל"פ נפתח תחילה נגד המנוח ובהמשך צורפו היורשים כחייבים בתיק.
המבקש שילם, לטענתו בשמו ובשם אמו ואחותו, חייבות מס' 4 ו-5 בתיק ההוצל"פ סכום של 55,000 ₪ ע"ח החוב, כאשר סכום החוב בתיק ההוצל"פ עמד עפ"י הנטען, לפני אישור המכר, ע"ס של 200,000 ₪. הוא הציע, והגיש בקשה מתאימה לכך במסגרת תיק ההוצל"פ, לפרוע את החוב ב – 4 תשלומים חודשיים והצעתו לא נתקבלה ע"י המשיב.
4. בתמצית האומר, אלה הן עיקר טענותיו של המבקש בערעור שהגיש:
א. לא ניתן היה למכור זכויות ב"מושע" במקרקעין ללא הליך של פירוק שיתוף ומכאן מנועה היתה הכונסת מלמשש את הנכס (מחצית חלקה 3) ללא הליך פירוק.
ב. לא היה מקום למכור את כל הנכס הממושכן, כאשר המבקש ויורשים אחרים פרעו את חלקם היחסי בחוב, עפ"י צו הירושה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|