ערעור על דחיית ערעור על החלטת רשמת הוצל''פ בדבר חוב מזונות עבר
|
רמ"ש בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
27298-09-18
18.9.2018 |
|
בפני השופט: חננאל שרעבי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: פלוני |
המשיבה: פלונית |
| החלטה | |
- עסקינן בבקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לענייני משפחה בחיפה (כב' השופטת ענבל קצב-קרן) מיום 5.8.18 בע"ר 62622-11-17 (להלן: "התיק קמא").
במסגרת התיק קמא דחתה השופטת קמא ערעור על החלטת רשמת הוצל"פ שניתנה ביום 14.11.17 בתיק הוצל"פ 02-03503-06-9 שנפתח ע"י המשיבה לגביית חוב מזונות עבר (להלן: "תיק ההוצל"פ"), במסגרתה דחתה הרשמת טענת "פרעתי" של המבקש לענין החוב נשוא תיק ההוצל"פ.
רקע החלטת רשמת ההוצל"פ
- המבקש והמשיבה הם בני זוג לשעבר, ולהם שני ילדים.
- תיק ההוצל"פ נפתח ביום 4.1.06 לגביית חוב מזונות עבר בסכום של 25,200 ₪.
- במהלך שנת 2007 חזרו הצדדים לחיות יחדיו, וביום 29.4.07 נסגר תיק ההוצל"פ לבקשת המשיבה (הזוכה בו), שעמד בעת סגירתו ע"ס של 71,399.21 ₪.
- נקדים ונאמר כי המבקש טוען כי תיק ההוצל"פ נסגר כיוון שהחוב בו התאפס, ואילו המשיבה טוענת כי סגרה את התיק עקב התחייבות המבקש שישלם לה את החוב בתשלומים ממשכורתו. דא עקא שלאחר סגירת התיק ברח המבקש לחו"ל. לאחר כחודש ימים בו לא הצליחה להשיג את המבקש, בחודש יוני 2007, מיהרה לפתוח את תיק ההוצל"פ מחדש לגביית אותו חוב מזונות שטרם שולם, בגינו נפתח תיק ההוצל"פ.
- לאחר פתיחת תיק ההוצל"פ בשנת 2006 וטרם סגירתו, הגיש המבקש בקשה בטענת "פרעתי" בתיק ההוצל"פ, אך זו לא התבררה עד סגירת התיק ע"י המשיבה, אלא רק לאחר פתיחת התיק מחדש.
- במהלך שנת 2012 הגיש המבקש לרשמת ההוצל"פ בקשה לסגירת תיק ההוצל"פ וביטול ההליכים נגדו מהטעם של היעדר חוב. בתגובה ביקשה המשיבה הגדלת החוב עקב ריביות.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|