- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עפ"ת 10689-06-15
|
עפ"ת בית המשפט המחוזי באר שבע |
10689-06-15
15.7.2015 |
|
בפני השופטת: טלי חיימוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: טל לוגסי באמצעות עו"ד מיכה גבאי |
המשיבה: מדינת ישראל באמצעות עו"ד דרור שטורק מפמ"ד |
| פסק דין | |
|
ערעור על החלטת בית משפט השלום לתעבורה באשדוד (כב' השופטת נועה חקלאי), בתיק 688-10-14 מיום 7.5.15, לפיה נדחתה בקשת המערער, לביטול פסק דין שניתן בהעדר התייצבות.
מדובר בפסק דין שניתן בתאריך 11.11.14, בהעדר המערער, שזומן כדין, לפיו הורשע המערער בעבירה של נהיגה בטרקטורון ללא מסגרת בטיחות, ונדון בין היתר, לעונש של פסילת רישיון נהיגה למשך 3 חודשים.
המערער הגיש את הבקשה בתאריך 26.4.15, וטען, כי לא קיבל את גזר הדין, אלא רק הודעה לתשלום קנס. לפיכך, סבר כי הושת עליו קנס בלבד. רק כאשר עוכב בעניין אחר, בתאריך 29.1.15, הסתבר לו, כי במסגרת גזר הדין הושת עליו גם רכיב של פסילה בפועל. הוא עתר לבטל את גזר הדין, מאחר והעונש חמור מדי, בהיותו נהג בעל עבר תעבורתי שאינו מכביד. עוד טען, כי בעת רישום הדו"ח, נאמר לו על ידי השוטר, כי העונש המקסימאלי לו הוא צפוי, הוא קנס כספי.
בית המשפט קמא, בהחלטה נשוא הערעור, דחה את הבקשה, וקבע, כי לא נמצאה הצדקה לביטול פסק הדין. המערער זומן כדין, ומשיקוליו בחר שלא להתייצב. לא נמצאו בטיעוניו נימוקים המעידים על כי נגרם לו עיוות דין, וגם הבקשה לביטול פסק הדין הוגשה באיחור של חודשיים.
ב"כ המערער מלין על החלטה זו. לטענתו, נגרם לו עיוות דין, הן נוכח הבטחת השוטר כי לא יגזר עליו עונש של פסילה בפועל, והן נוכח חומרת העונש כשלעצמה, אשר חורגת ממתחם העונש הסביר, בפרט נוכח עברו התעבורתי הקל. בנוסף, המערער קיבל דו"ח בגין נהיגה בפסילה, למרות שלא ידע כלל אודות הפסילה.
במהלך הדיון בערעור הסתבר, כי אכן נשלחה למערער על ידי מזכירות בית המשפט לתעבורה, רק הודעת הקנס, ולא נשלח גזר הדין כולו. כך שההנחה שלו כי נשפט לעונש של קנס בלבד, היתה סבירה.
בהמשך, צרף ב"כ המערער פסיקה, לפיה נדונים נאשמים בעבירה זו לעונשים של קנס כספי ופסילה על תנאי, אף היא לחודשיים בלבד.
אשר לאיחור בהגשת הבקשה, הודה ב"כ המערער כי בית המשפט צדק, אולם אין מדובר בעניין טכני, ויש לבדוק אותו לגופו.
ב"כ המדינה התנגד לקבלת הערעור, הן נוכח האיחור בהגשת הבקשה לביטול פסק דין, והן לגופו. לטענתו, המערער לא הראה סיבה טובה להעדרו מהדיון, וגם עיוות הדין אינו מחייב התערבות.
לאחר ששמעתי את טענות ב"כ הצדדים, החלטתי לקבל את הערעור.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
