חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' RIVER THAMES SHIPPING LTD ואח'

: | גרסת הדפסה
עפ"ג
בית המשפט המחוזי חיפה
1022-09-17,1027-09-17,1035-09-17
21.12.2017
בפני הרכב השופטים:
1. רון שפירא - נשיא [אב"ד]
2. בטינה טאובר
3. תמר נאות פרי


- נגד -
המערערת:
מדינת ישראל
המשיבות:
1. בעפ"ג 1022-09-17: RIVER THAMES SHIPPING LTD
2. בעפ"ג 1027-09-17: FER SHIPPING COMPANY LTD
3. בעפ"ג 1035-09-17: OG DENIZCILIK SANYIVE TICARET A.S

עו"ד אסף הדר [בשם המשיבה בעפ"ג 1022-09-17 ]
רועי כהן (ממשרד עו"ד ש. פרידמן) [בשם המשיבה בעפ"ג 1027-09-17 והמשיבה בעפ"ג 1035-09-17]
פסק דין

 

 

השופטת תמר נאות פרי:

בפנינו שלושה ערעורים שנושאם זהה – ע"פ 1022-09-17 מדינת ישראל נ' RIVER THAMES SHIPPING LTD.; ע"פ 1027-09-17 מדינת ישראל נ' FER SHIPPING COMPANY LTD.;ע"פ 1035-09-17 מדינת ישראל נ' OG DENIZCILIK SANYI VE TICARET E.S..

רקע כללי -

  • ע"פ 1022-09-17 מתייחס לגזר הדין של בית המשפט השלום בחיפה (כב' השופט זאיד פלאח) מיום 15.6.2017 אשר ניתן בת"פ 41412-07-16 נגד חברת RIVER THAMES SHIPPING LTD. ואחרים, וזאת בהתייחס לאניית מטען בשם RIVER THAMES (להלן: "האנייה ריבר"). גזר הדין התייחס הן לחברה והן לשני הנאשמים הנוספים – רב החובל והמכונאי הראשי.

  • ע"פ 1027-09-17 מתייחס לגזר הדין של בית המשפט השלום בחיפה (כב' השופט זאיד פלאח) מיום 3.7.17 אשר ניתן בת"פ 7342-02-17 נגד חברת FER SHIPPING COMPANY LTD ואחרים, וזאת בהתייחס לאניית תפזורת בשם AFER (להלן: "האנייה אפר"). גזר הדין התייחס הן לחברה והן לשני הנאשמים הנוספים – הקברניט והמכונאי הראשי.

  • ע"פ 1035-09-17 מתייחס לגזר הדין של בית המשפט השלום בחיפה (כב' השופט זאיד פלאח) מיום 3.7.17 אשר ניתן בת"פ 7371-02-17 נגד חברת OG DENIZCILIK SANYI VE TICARET E.S. ואחרים, וזאת בהתייחס לאניית תפזורת בשם ADATEPE-S (להלן: "האנייה אדטפה-אס"). גזר הדין התייחס הן לחברה והן לשני הנאשמים הנוספים – הקברניט והמכונאי הראשי.

  • הגם שלא הורינו על איחוד הדיון בשלושת ההליכים, מצאנו לכתוב את פסק הדין לגבי שלושתם במאוחד, תוך התייחסות פרטנית לכל אחד במובחן ככל שיידרש.

    ההליכים בבית המשפט קמא -

  • בשלושת התיקים הוגש כתב אישום מכוח פקודת מניעת זיהום מי ים בשמן [נוסח חדש], תש"ם-1980 (להלן: "הפקודה") ותקנות מניעת זיהום מי ים בשמן (ביצוע האמנה), תשמ"ז-1987 (להלן: "התקנות"). אין חולק, כי מכוח הפקודה והתקנות חלה חובה על כל כלי שיט להחזיק, לנהל ולעדכן מסמך המכונה "פנקס שמן" שמטרתו רישום של כל הפעולות הקשורות לכמויות השמנים שנמצאות על גבי כלי השיט, וזאת, בין היתר, על מנת להוות כלי עזר במלחמה בתופעות של זיהום מי הים על ידי שפיכת שמנים ודלקים לים. בדומה, אין מחלוקת כי התקנות הותקנו בישראל במסגרת אישור של אמנה בינלאומית למניעת זיהום מאניות, המכונה גם "אמנת מרפול" וכי בהתאם לנספח 1 של אמנת מרפול, קיימים כללים באשר לניהול התקין של פנקס השמן אשר נועדו לאפשר לגורמי הפיקוח לבחון את הפעולות הקשורות בניהול השמנים על גבי כלי השיט והקשורות בכל כלי השיט.

    לגבי אחת מהאניות – נטען כי נעברה עבירה גם בהתאם לחוק שמירת הניקיון, תשמ"ד-1984 (להלן: "חוק שמירת הניקיון") – כפי שיפורט בהמשך.

  • לשיטת המערערת, אשר הגישה את כתבי האישום בבית המשפט קמא, בוצעו בשלושה מקרים עבירות בזיקה לפנקס השמן, כדלקמן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>