עפ"א 31414-09-15 אבו אלקיעאן ואח' נ' מ.י. ועדהומז-דרום
|
עפ"א בית המשפט המחוזי באר שבע |
31414-09-15
19.11.2015 |
|
בפני הנשיא: יוסף אלון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערערים: 1. סברי אבו אלקיעאן 2. נאג'ח אבו אלקיעאן 3. אבראהים אבו אלקיעאן 4. עבד אלרחמן אבו אלקיעאן 5. עלי אבו אלקיעאן 6. עטווה אבו אלקיעאן 7. ג'אסר אבו אלקיעאן 8. סלים אבו אלקיעאן 9. עאקלה אבו אלקיעאן 10. אמאל סעד 11. חסין אבו אלקיעאן 12. רמזי אבו אלקיעאן 13. אחמד אבו אלקיעאן 14. עזאת אבו אלקיעאן 15. יעקוב אבו אלקיעאן 16. תייסיר אבו אלקיעאן 17. מסעד אבו אלקיעאן 18. ראתב אבו אלקיעאן עו"ד סוהאד בשארה |
המשיבה: הועדה המחוזית לתכנון ובניה – מחוז דרום עו"ד לוטם כפרי |
| החלטה | |
1.בפני ערעור על החלטת בימ"ש השלום בקרית גת (כב' השופט י. אקסלרד) מיום 29.7.15 בה נדחתה בקשתם לדחייה נוספת של ביצוע צווי הריסה שהוצאו נגד מבנים שברשותם בתחומי אל חוראן.
לטענת המערערים המדובר בבתי מגוריהם, אין להם פתרונות דיור חלופיים "בטווח המיידי", הפתרון שהוצע להם על ידי הרשויות לבנות בתיהם בתחום הישוב חורה אינו מקובל עליהם – ויש להמתין עד להכשרה רטרואקטיבית של מתחם מגוריהם הנוכחי על ידי המדינה ורשויותיה או עד למציאת פתרון חלופי אחר שיהיה מקובל עליהם.
2.תולדות הצווים נשוא ערעור זה – ראשיתם עוד ב- 2003 – ולהלן תמצית הדברים.
ביום 2.9.2003 הוציא בימ"ש השלום בבאר שבע, במעמד צד אחד, צווי הריסה ללא הרשעה למבנים שבנדון (עפ"י תקנות התכנון והבניה (סדרי הדין בהליכים למתן צווים עפ"י המבקש בלבד) התשמ"ג 1983).
לאחר התנהלות ממושכת ורבת שנים של בקשות שונות – בעקבות אותם הצווים – ולאחר דיונים במעמד הצדדים, דחה בית משפט השלום את הבקשות לביטול הצווים – וזאת בהחלטה מפורטת מיום 11.12.2011.
המבקשים ערערו על אותה ההחלטה לביהמ"ש המחוזי בבאר שבע (בתיק עפ"א 50761-01-12).
בפס"ד מיום 17.3.2014 נדחה הערעור – וגם זאת בפס"ד מפורט ומנומק.
נגד פסק הדין הנ"ל הגישו המבקשים בקשת רשות ערעור לביהמ"ש העליון (בתיק רע"פ 3082/14).
ביום 14.9.2014 דחה ביהמ"ש העליון (מפי כב' השופט א. שוהם) את בקשת רשות הערעור – ובסיום החלטתו נקבע:
"בנסיבות אלה, נראה כי בדין קבע בית משפט השלום כי יש לאשר את צווי ההריסה לגבי המבנים שנבנו ללא היתר כדין, וצדק בית המשפט המחוזי משלא התערב בהחלטה זו".
המבקשים שבו ופנו לביהמ"ש העליון בבקשה לעיון מחודש בהחלטתו הנ"ל ולאחד הדיון בה עם הליכים בבקשת רשות ערעור אזרחי שהגישו בפניו לעניין הליכי פינוי אזרחיים (להבדיל מהליכי בקשות ההריסה לפי חוק התו"ב) בעניין אותם המקרקעין.
בקשתם זו נדחתה על ידי ביהמ"ש העליון ביום 23.10.14.
אחרי כל אלה – המועד לביצוע ההריסה נקבע ליום 17.12.14.
3.ביום 15.12.14, יומיים לפני המועד האמור לביצוע ההריסה, שבו המבקשים וביקשו את בימ"ש השלום לעכב פעם נוספת את ביצוע צווי ההריסה.
בו ביום דחה בימ"ש השלום (כב' השופט אור אדם) את בקשתם אך "במידה רבה לפנים משורת הדין" האריך "בפעם האחרונה" את מועד הביצוע עד ליום 17.3.2015.
המבקשים לא אמרו נואש, וביום 25.2.15 שבו ופנו לבימ"ש השלום בבקשה נוספת לדחייה נוספת של מועד ביצוע הצווים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|