- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עמש"מ 6525-01-16 לבקוביץ נ' נציבות שירות המדינה
|
עמש"מ בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לערעורים פליליים |
6525-01-16
14.8.2016 |
|
בפני השופט: יגאל גריל- שופט בכיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: משה לבקוביץ עו"ד זהר נסים |
המשיבה: נציבות שירות המדינה באמצעות פרלקיטות מחוז חיפה (פלילי) עו"ד שרון איל |
| פסק דין | |
א.בפניי ערעורו של מר משה לבקוביץ (להלן: "המערער") הן על הכרעת הדין מיום 17.11.2015, והן על גזר הדין מיום 3.1.2016, שניתנו על-ידי בית הדין למשמעת של עובדי המדינה (בהרכב: עו"ד אורי כהן [אב"ד], עו"ד גילי קירשנר ועו"ד דוד קוביסאנו) בתיק בד"מ 46/14.
בהתאם להכרעת הדין, הורשע המערער במרבית סעיפי האישום הראשון ובכל סעיפי האישום השני. במסגרת גזר הדין, הושתו על המערער אמצעי המשמעת הבאים (בדעת רוב): נזיפה, פיטורים לאלתר (תוך תשלום מלוא הזכויות הסוציאליות המגיעות למערער על פי דין), ופסילה מלשמש בכל תפקיד במועצה המקומית (בה שימש כמזכיר וגזבר) למשך שנה אחת.
ב.הנסיבות הצריכות לעניין הינן בתמצית אלה:
מר משה לבקוביץ, יליד 1952, שימש כמזכיר וגזבר המועצה המקומית קציר-חריש (להלן: "המועצה") החל מדצמבר 2005 (בחודש יולי 2012 הופרדה המועצה קציר-חריש: קציר הועברה לתחום שיפוטה של מועצה אזורית מנשה, ואילו חריש נותרה כמועצה מקומית עצמאית).
ביום 30.4.2014 הוגשה לבית הדין למשמעת תובענה משמעתית כנגד המערער, לפי חוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985 (להלן: "החוק"), במסגרתה נטען:
1.במסגרת תפקידו של המערער כמזכיר וגזבר המועצה המקומית קציר-חריש, היה המערער אחראי על אישור תוספות שכר לעובדי המועצה ומתן הנחיות לחשבת השכר.
2.נטען בתובענה במסגרת האישום הראשון, כי המערער הורה ביום 2.12.2008 לחשבת השכר, גב' נצחיה שמואלי, להוסיף לשכרה של גב' מרסל אוחנונה (שהועסקה כבלנית ב-30% משרה) 70% משרה בתפקיד סייעת בגנים, אף שגב' אוחנונה לא הועסקה באותה העת כסייעת בגנים.
עוד נטען, כי בשנת 2009 הורה המערער לחשבת השכר לשלם לגב' אוחנונה שכר לפי 100% משרה: 70% כעובדת ניקיון במחלקת דת ו-30% כבלנית, ששולמו לה תחת הסמל "שעות נוספות".
נטען בתובענה, כי המערער ידע שחלקיות המשרה בניקיון היא פיקציה, שמטרתה להביא את שכרה של גב' אוחנונה ל-100% משרה.
נטען בתובענה, כי עקב מעשיו אלה של המערער שולמו לגב' אוחנונה 119,368.50 ₪ שלא היו מגיעים לה על פי דין.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
