חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עמר נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
עפ"ת
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
19536-02-11
3.3.2011
בפני :
רענן בן-יוסף

- נגד -
:
דוד עמר
:
מדינת ישראל
פסק-דין

פסק דין

בפניי ערעור על פסק דינו של בית משפט לתעבורה בתל אביב-יפו (כב' סגן הנשיא ש. ויטלסון), אשר הרשיע את המערער לאחר שמיעת ראיות בעבירות שבאו בכתב האישום- אי-ציות לתמרור ב' 37 וגרימת תאונת דרכים. כתוצאה מכך עם סעיפים 62 (2) ו-38 (2) לפקודת התעבורה, כאשר טיב המעשה הוא אי-מתן זכות קדימה לפי הוראות הצומת וגרימת תאונה, בה נפגעו כלי רכב ונחבלה רוכבת האופנוע המעורבת.

בית משפט קמא, כבר בראשית שמיעת הראיות, הודיע למערער ולבא כוחו כי עליהם יהיה להשיב גם לאשמה של אי-מסירת פרטים לפי תקנה 144 א' (ראה פרוטוקול בית משפט קמא, עמ' 2).

בסופה של שמיעת הראיות הרשיע בית משפט קמא את המערער בכל העבירות בהן הואשם, לרבות העבירה שנוספה עפ"י סעיף 184 לחסד"פ [נוסח משולב] התשמ"ב – 1982, וגזר את דינו של המערער לחמישה חודשי פסילה בפועל, פסילה מותנית וקנס של 1,500 ₪.

כבר בראשיתם של הטיעונים, הסכימה ב"כ המדינה שההרשעה לפי תקנה 144 לת"ת איננה מקובלת על המדינה, ומשכך, הנני מקבל את הערעור בנקודה זו ומבטל את ההרשעה בעבירה של אי-מסירת הפרטים. מנגד, אדחה את הערעור לאחריות של המערער לגרם התאונה.

בית משפט קמא, בעניין זה, נסמך על עדותה של המתלוננת ועל עדותו של עד ראייה, אשר עבר במקום, שאמם רק שמע את הפגיעה אבל ראה את יתר הנסיבות. המערער, מבלי שנתן זכות קדימה עפ"י הוראות התמרור נכנס לרח' ויצמן מרח' בארי, כאשר התרשל בכך שלא ראה כפי שצריך היה לראות וכפי שהיה רואה נהג סביר את רוכבת האופנוע המתקרבת, ובכך הוא אחראי לגרם התאונה.

יכול שהמערער, הגם שהיה אחראי לתאונה, יצר את המצב שבעקבותיו נפלה המעורבת מן האופנוע, לא היה ער לכך שנגרמה התאונה באשמתו, ומשלא היה ער לתאונה ממילא לא היה מודע לה, ולכן לא ניתן להרשיעו כפי שמבוטלת ההרשעה מעבירה לפי תקנה 144.

הנני אפוא לא יכול להתערב בקביעת אחריות המערער לתאונה ולא אתערב בה.

נקודה אחרונה שיש לבחנה הינה שאלת העונש – הסיפא לסעיף 184 לחסד"פ מחייב את בית המשפט מקום והוא מרשיע נאשם בעבירה שלא נרשמה בכתב האישום, להימנע מלהטיל ענישה כבדה יותר מזו אשר הייתה צפויה לנאשם מעבירות בהן הואשם.

בית משפט קמא לא התייחס כלל לשאלה זו, ומשכך, ברור אפוא שהעונש שהטיל כבד מדי, בוודאי מקום שהנני מבטל את ההרשעה בעבירה הנוספת בית משפט קמא גזר את דינו של המערער גם לעבירה הנוספת, יש להתערב בעונש.

כן הנני מוצא שיש להתערב בהפחתת העונש, בנסיבות המיוחדות של המערער – גילו, שנות נהיגתו הרבות, הרשעתו האחרונה משנת 1998, כלומר, מלפני למעלה מעשור ומצבו הרפואי כפי שתועד בתעודות הרפואיות.

הנני חושב שבנסיבות יש הצדקה אף להפחית מעונש הפסילה המינימאלי הקבוע בדין במידה ואשנה את רכיב הפסילה בפועל בלבד בגזר דינו של בית משפט קמא, כך שיעמוד על חודשיים ימים בלבד.

יתר רכיבי גזר הדין ישארו על כנם. ברור שתקופת הפסילה הזו תימנה החל מיום הפקדת הרישיון.

ניתנה והודעה היום כ"ז אדר א תשע"א, 03/03/2011 במעמד הנוכחים.

רענן בן-יוסף, שופט

הוקלד על ידי: נופר דוידי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>