חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עמארנה נ' כלא מגידו

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עפולה
22338-05-12
27.6.2013
בפני :
יפעת מישורי

- נגד -
:
מחמוד עמארנה
:
מדינת ישראל - שירות בתי הסוהר - כלא מגידו
פסק-דין

פסק דין

בפני תביעה כספית בגין ציוד שאבד בסכום כולל של 950 ₪.

לטענת התובע, מחמוד עמראנה (להלן- "התובע"), בעת מעבר בין אגפים בכלא מגידו, אבד לו ציוד בשווי של 950 ₪. בכתב התביעה ציין התובע כי הציוד כולל: אוזניות אלחוטיות, ראשי טרנזיסטור ומזלג חשמלי.

לטענת הנתבעת, התובע הינו אסיר ביטחוני השופט לתקופה של 11 שנים. התובעת מאשרת כי בתחילת חודש ינואר הועבר בין אגפים שונים בכלא מגידו (ר' סע' 10 בכתב ההגנה). יחד עם זאת, לשיטתה, התובע לא עמד בנטל המוטל עליו להוכיח תביעתו. שכן, את הציוד הנטען ניתן לרכוש רק באמצעות מרכז המכר של שירות בתי הסוהר. הנתבעת צירפה לכתב הגנתה העתק פלט רכישות של התובע החל משנת 2010 (להלן- "פלט הרכישות") הימנו עולה לשיטתה כי התובע לא רכש ולו מקצת מהציוד הנטען באמצעות מרכז המכר. כמו כן, התובע לא הוכיח כי הציוד הנטען היה בהחזקתו ולא כל ראיה אחרת שיהא בה כדי לתמוך בעילת התביעה.

בדיון שהתקיים בפני ביום 26.6.2013 נשמעו עדויות הצדדים. מטעם התובע העיד התובע בעצמו, מטעם הנתבעת נכח אבי קורדרו כנציג כלא מגידו וכן חנא סבג נציג הפרקליטות. הצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה.

דיון:

הצדדים אינם חלוקים בדבר העובדה לפיה התובע הועבר בין אגפים שונים בכלא מגידו. אך בכך אין די כדי לקבוע שהתובע עמד בנטל המוטל עליו להוכיח עילת התביעה, אקל עימו ככל שאקל.

שכן, פרט לרשימת הציוד הנטען בכתב התביעה לא צירף התובע כל אסמכתא שהיא ואשר יהא בה כדי לתמוך בטענותיו.

זאת ועוד, על סוגיית החזקת ציוד על ידי אסיר חלה פקודת הנציבות 04.33.00 אשר מוצאת בהתאם להוראות פקודת בתי הסוהר [נוסח חדש], תשל"ב-1971 (להלן- "פקודת הנציבות"). פקודת הנציבות מפרטת איזה ציוד ניתן לרכוש רק באמצעות מרכז המכר של שירות בתי הסוהר ומהי הכמות המותרת לאסיר להחזיק.

מעיון בפקודת הנציבות עולה שאת הציוד הנטען ניתן לרכוש רק באמצעות מרכז המכר, כאשר עיון בפלט הרכישות של התובע לא מראה כי אכן נרכש הציוד הנטען. התובע העיד בהקשר זה כי את הציוד קנה לפני כשנה וכי: "אם הנציג שלנו קונה במרוכז אין קבלה. הקבלה כללית על כל הקנייה" (פרוטוקול הדיון עמ' 2 ש' 19). נציג הנתבעת העיד מנגד כי: "...לעניין הקבלות, לאסירים עצמם יש את הדובר שיכול לרכוש עבורם מוצרים, הוא מקבל יפוי כוח מהאסירים אבל הוא מקבל קבלה על כל אסיר ואסיר בניגוד למה שהתובע אמר ככה שהתובע לא הציג שום קבלה ושום מסמך המוכיח את הציוד אשר אבד לו" (שם עמ' 3 ש' 4 - 6). ודוק- טענות הנתבעת בהקשר זה מקובלות עלי במלואן. משהתובע לא עמד בנטל להוכיח תביעתו הרי שאין בידי אלא להורות על דחייתה.

לסיכום:

התביעה נדחית במלואה.

בנסיבות אין צו להוצאות.

המזכירות תמציא העתק פסק הדין לצדדים.

ניתן היום, י"ט תמוז תשע"ג, 27 יוני 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>