חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

Vala ואח' נ' רשות האוכלוסין ההגירה

: | גרסת הדפסה
עמ"נ
בית משפט לעניינים מנהליים ירושלים
12843-03-25
30.7.2025
בפני השופט:
נמרוד פלקס

- נגד -
המערערים:
1. Nirajkumar Mansukhlal Vala
2. פלוני

עו"ד ד' פודור
המשיבה:
רשות האוכלוסין ההגירה ומעברי הגבול
עו"ד ח' פרץ מפרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי)
פסק דין
 
  1. ערעור על פסק-דינו של בית הדין לעררים בירושלים שהוקם לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב - 1952 (להלן - "פסק הדין"; "בית הדין"; "החוק") (כבוד הדיין ש' ויזן), מיום 9.2.2025 בתיק ערר (ירושלים) 3003-24. בפסק הדין נדחה ערר על החלטת המשיבה מיום 14.8.2024 (להלן - "ההחלטה") לבטל את רישיון המערער מס' 1 (להלן - "העובד") בשל אי התאמה לעבוד בענף הסיעוד, מכח הוראת סעיף 11 בחוק ונוהל המשיבה מספר 5.3.0002 הזמנה להעסקה של עובד זר בענף הסיעוד (להלן - "הנוהל").

     

  2. ביסוד הערעור העובדות הבאות. העובד, נתין הודו, נכנס לישראל בחודש אפריל 2021 באמצעות רישיון ישיבה ועבודה מסוג ב/1 בענף הסיעוד. העובד הועסק בתחום הסיעוד אצל מעסיק קודם, עד שפוטר בחודש פברואר 2025, בשל החלטת משפחת המעסיק הקודם להעבירו למועד סיעודי. בחודש אפריל 2024 החל העובד עבודתו עבור המערער מס' 2 (להלן - "המטופל") - הוא יליד שנת 1929, מטופל סיעודי בעל היתר להעסקת עובד זר התקף עד לסוף חודש ינואר 2028.

     

  3. בראשית חודש ינואר 2024, עת הועסק אצל מעסיקו הקודם, יצא העובד את ישראל יחד עם פלונית, אף היא נתינת הודו, המועסקת אף היא כמטפלת בתחום הסיעוד (להלן - "פלונית"). בעת שהותם בהודו התארסו השניים (ועל כך ארחיב בהמשך הדברים) ולטענתם בדעתם להתחתן עת ישובו להודו בעוד כשלוש שנים.

     

  4. במהלך חודש אפריל 2022 התקבלה אצל המשיבה פניית בתה של מעסיקתה הקודמת של פלונית, לפיה העובד ופלונית נישאו בעת שהותם בהודו. נוכח מידע זה נשלח אל העובד ואל פלונית, ביום 10.4.2024, מכתב שימוע בו נכתב, כי אל המשיבה הגיע מידע לפיו העובד ופלונית נישאו זה לזו. כן הופנו פלונית והעובד אל הוראת סעיף ד.3. בנוהל, לפיה "אין לאשר כניסתם לישראל או המשך העסקתם של עובדים זרים אשר להם בני משפחה מדרגה ראשונה. האיסור הוא על העסקה ו/או שהייה בישראל במקביל של בני משפחה כאמור". לשם השלמת הדברים יאמר, כי בסעיף ב' בנוהל נכתב: "בני משפחה - בני משפחה מדרגה ראשונה: הורים, ילדים ובני זוג".

     

  5. במחצית חודש אפריל 2024 השיב העובד לפניית המשיבה, בכתב. בתשובתו כתב (בשפה האנגלית), כי אינו נשוי ואף הפנה את המשיבה לבדוק זאת בשגרירות הודו ואצל ממשלת הודו. יחד עם זאת אישר העובד כי הוא ופלונית ערכו בהודו טקס גדול היות והם ביקרו בהודו לאחר היעדרות ממושכת. מספר ימים לאחר מכן קיבל העובד זימון לשימוע פרונטאלי אצל המשיבה, אשר נועד ליום 5.5.2024. שלושה ימים קודם למועד שנועד לשימוע הגיש המטופל אל המשיבה בקשה לרשום את העובד כמי שמועסק אצלו כמטפל סיעודי.

     

  6. ביום 5.5.2025 נערך לעובד שימוע פרונטאלי בפני נציג המשיבה, בשפה האנגלית, ואילו לפלונית נערך שימוע דומה ביום 20.5.2024. ארחיב באשר לתוכן שימועים אלה בהמשך הדברים. לשם השלמת סוגיה זו יאמר, כי למטופל לא נערך שימוע כלל ועיקר, ואף לא ניתנה לו הזדמנות לטעון טענותיו, בין בכתב ובין בעל פה, בין בעצמו ובין באמצעות בני משפחתו, קודם למתן ההחלטה. לאחר קיום השימועים האמורים, ניתנה ההחלטה.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>