חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עמ"נ 10808-08-14 אל-צאדיק אחמד עוסמאן נ' משרד הפנים

: | גרסת הדפסה

בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו כבית-משפט לעניינים מנהליים
10808-08-14
30.11.2014
בפני השופטת:
יהודית שיצר

- נגד -
מערערים:
צאדיק אל-צאדיק אחמד עוסמאן
עו"ד אסף וייצן
משיבים:
משרד הפנים
עו"ד ארז שטיינברג
פסק דין
 

 

  1. ערעור מנהלי כנגד החלטת בית הדין לעררים מיום 3.7.2014 (ערר (ת"א) 1180-14, להלן: "ההחלטה") שדחה עררו של המערער בו ביקש לבטל את הוראת השהייה שהוציא המשיב כלפי העותר מכוח סעיף 32ד לחוק למניעת הסתננות (עבירות ושיפוט), התשי"ד-1954 (להלן: "חוק ההסתננות").

     

    עיקרי העובדות

     

  2. ביום 18.3.2009 הסתנן העותר, אזרח סודן, לישראל דרך גבול מצריים והושם במשמורת. ביום 20.5.2009 שוחרר העותר מהמשמורת וניתן לו רישיון ישיבה לפי סע' 2(א)(5) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב – 1952 (להלן: "חוק הכניסה לישראל"), שהוארך מעת לעת עד ליום 24.2.2014 .

     

    ביום 18.11.2013 הגיש העותר בקשה למקלט מדיני בישראל, שנכון ליום החלטת ועדת הערר (3.7.2014) טרם נדונה. כאשר ביקשה העותר להאריך רישיונו, ערך המשיב לעותר תשאול ובעקבותיו החליט להוציא לעותר הוראת שהייה במתקן חולות. העותר לא התייצב במתקן חולות עד ליום 13.4.2014, וביום 23.4.2014 פנה העותר ליחידה לעזיבה מרצון וביקש לעזוב את הארץ.

     

     

    מכאן קיימת מחלוקת בין הצדדים. לגירסת המשיבה, העותר ביקש לעזוב לסודן והציג דרכון סודני, שלטענתו שייך לו. בהתאם לכך נתנה המשיבה למערער בנתב"ג שני כרטיסי טיסה. אחד לאתיופיה והשני מאתיופיה לסודן. כמו כן נתנה המשיבה למערער בנתב"ג "מענק עזיבה מרצון" ע"ס 3,500$.

     

    לגירסת המערער, הוא ביקש מהיחידה לעזיבה מרצון לעזוב לכל מדינה שלישית חוץ מסודן, מאחר שבסודן הוא נתון בסכנת חיים ממשית, וטען שאכן הובטח לו שלא יוחזר לסודן. עוד גורס המערער כי המשיב סירב למסור לו לאיזו מדינה יועבר. עוד הוא טוען כי הבהיר למשיב שהוא איבד את דרכונו, והמשיב בתגובה מסר למערער דרכון של אזרח סודני אחר, בשם אחמד איברהים יצחק. לטענת המערער מכרים אמרו לו שהסיבה שהוא אינו מוצא את דרכונו היא שהמשיב מסר את דרכונו לאדם אחר נטול דרכון על מנת להוציאו מישראל. המערער טוען כי רק בנתב"ג נודע לו שהיעד הוא אתיופיה, והוא הופתע מעט כי שיער שכמקובל היעד לתושבי סודן הוא רואנדה או אוגנדה. לטענתו רק באתיופיה הסתבר לו שהיעד הוא סודן והוא סירב לטוס לשם, מאחר שלטענתו נשקפת לו שם סכנת חיים ממשית.

     

    ביום 7.5.2014 נודע למשיבה ע"י נציגת חברת התעופה האתיופית כי המערער מסרב להמשיך לטוס מאתיופיה לסודן, וכי הוא ביקש מקלט מדיני באתיופיה וסורב ולכן הוא עתיד לחזור לישראל.

     

    ביום 9.5.2014 נחת המערער בנתב"ג ובמסגרת תשאול שעבר בנתב"ג ע"י בקרי הגבולות טען כי דרכונו ומענק העזיבה מרצון נגנבו ממנו בשדה התעופה באתיופיה. בבדיקה בטחונית על גופו של המערער נמצא מוסתר סך של 2,190$. לטענת המערער סכום זה הוא כסף שלו בצירוף סכום נוסף שקיבל ממכרים באדיס אבבה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>