עמ"י 63538-06-15,עמ"י 64100-06-15,עמ"י 63510-06-15,עמ"י 64204-06-15

: | גרסת הדפסה
עמ"י
בית המשפט המחוזי נצרת
63538-06-15,64100-06-15,63510-06-15,64204-06-15
1.7.2015
בפני השופט:
זיאד הווארי

- נגד -
עורר בתיק מ"י:
עבדאללה סלאמה (עציר)
משיבה::
מדינת ישראל
החלטה

לגבי ארבעת העוררים

1.ארבעת העוררים הגישו ערר על החלטות בית משפט השלום בנצרת ביום 29/06/15 על פיהן הוארך מעצרם של ארבעת העוררים עד ליום 02/07/15 שעה 12:00.

2.לארבעת העוררים יוחס להם כי בתאריך 22/06/15 ביחד עם אחרים בכפר חורפיש והאיזור סיכנו אדם בנתיב תחבורה וזרקו על אמבולנס צבאי בעת מילוי תפקידו אבנים וחפצים שונים ורדפו אחריו עם רכבים בנסיון לעצור ולמנוע הגעתו לבית החולים וזאת תוך כדי סיכון חיי המשתמשים בדרך וכן גרמו נזק לאמבולנס.

3.ביום 23/06/15 הובאו העוררים להארכת מעצר ראשונה בביהמ"ש השלום, ובית המשפט האריך את מעצרם עד ליום 29/06/15 תוך שקבע כי קיים חשד סביר אשר קושר את העוררים לביצוע העבירות המיוחסות, וכי קיימת עילת מעצר של מסוכנות ושל חשש לשיבוש מהלך חקירה.

4.ביום 29/06/15 הובאו העוררים להארכת מעצר שניה בה עתרה המשטרה להאריך את מעצרם למשך 8 ימים לשם השלמת החקירה, כאשר טענה בבקשה כי קיים יסוד סביר לחשש ששחרור העוררים מהמעצר יביא לשיבוש הליכי חקירה וסיכון חיי אדם.

לאחר שנחקר נציג המשטרה בבית משפט קמא, וביהמ"ש עיין בחומר החקירה שהצטבר עד כה וכן עיין בדו"ח הסודי העדכני, קיבל את הבקשה בחלקה והאריך את מעצרם של ארבעת העוררים עד ליום 02/07/15, ומכאן הערר בפניי.

5.הן בהודעות הערר והן בטיעוניהם בפניי, טענו ב"כ העוררים כי החשד הסביר שהיה קיים עת ההארכה הראשונה, לא השתנה ולא התווספו אליו ראיות אשר קושרות את העוררים לעבירות המיוחסות. הם הפנו לנסיבותיהם האישיות של העוררים שהינם אנשים נורמטיביים ומחוסרי עבר פלילי. לחילופין ביקשו לשחרר את העוררים לחלופת מעצר על פי שיקול דעתו של ביהמ"ש.

מנגד, ביקשה ב"כ המשיבה לדחות את העררים. הניחה לפניי את תיק החקירה לרבות דו"ח סודי עדכני, ואף הפנתה את ביהמ"ש לראיות הספציפיות אשר קושרות את העוררים לעבירות המיוחסות או לחלק מהם.

6.לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, עיינתי בחומר החקירה לרבות החומר הסודי שהונח לפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי דינם של העררים להידחות, ואלה נימוקיי:

א.המדובר בחקירה מורכבת, מסועפת ורגישה אשר מתפתחת מדי יום ביומו. מאז שנעצרו העוררים פועלת המשטרה בקצב מניח את הדעת לשם השלמת החקירה, אולם נוכח מורכבותה והקשיים המתעוררים בה, טרם נסתיימה החקירה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>