חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עירית רהט נ' אל עוברה

: | גרסת הדפסה
תו"ב
בית משפט השלום באר שבע
486-05
14.9.2010
בפני :
איתי ברסלר-גונן

- נגד -
:
עירית רהט
:
חאתם אל עוברה – בעצמו
החלטה

החלטה

בפני בקשה לפי סעיף 6 לפקודת ביזיון בית המשפט וכן לפי סעיף 255 לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה – 1965 (להלן: "החוק"), לאכוף על הנאשם ביצוע גזר הדין מיום 01/01/08, במסגרתו נקבע שעל הנאשם להפסיק באופן מיידי כל שימוש במקרקעין נשוא כתב האישום.

הנאשם מודה בכך שלא קיים את גזר הדין וכי הוא עושה שימוש במקרקעין. עם זאת טען כי לא עלה בידו לעשות שימוש במגרש חלופי שהיה לו בשל סכסוך וכי כיום איתר מגרש אחר.

הנאשם לא הגיש כל בקשה להארכת מועד לפי סעיף 207 לחוק.

בית משפט זה בודאי שלא ייתן יד לביזויו.

לכאורה בגין הפרת הצו קיימת זכות למאשימה להגיש כתב אישום חדש, לפי סעיף 210 לחוק. יחד עם זאת, כתב אישום שכזה צופה פני עבר וזאת בניגוד להליכים לפי פקודת הביזיון שהינם הליכים צופי פני עתיד.

במצב שכזה, אין סתירה בין שני הליכים אלו והם יכולים להתנהל במקביל, לפי שיקול דעתה של המאשימה וזאת בכפוף לאמור בסעיף 255 לחוק.

מכיוון שאין מחלוקת שהנאשם ביזה את גזר הדין של כב' השופט אקסלרד מיום 01/01/08 ולא הפסיק את השימוש במקרקעין, אני עושה שימוש בסמכותי לפי פקודת הביזיון וקובע ומורה לנאשם, הוא המשיב בבקשה שלפני, לפנות במיידית את המקרקעין נשוא כתב האישום, שהם מגרש הכדורגל הציבורי, הידוע כמגרש ב', בשכונה 24 בגוש 100226 ברהט וכן לפנות כל פריט או חפץ ששם במקום, וזאת לא יאוחר מיום 28/09/10 בשעה 08:00.

אני מבהיר למען הסר ספק, כי אין בקביעת מסגרת זמנים זו, כדי להכשיר או לתת היתר כלשהו לשימוש שעושה הנאשם במקרקעין, עד למועד הפינוי עליו הוריתי לעיל.

ככל שלא יפנה הנאשם את המקרקעין במלואם, עד המועד הנקוב לעיל, יחוייב הנאשם בתשלום קנס בסך 1,000 ₪ ליום.

ככל שימשיך הנאשם לבזות את בית המשפט, על אף צו זה, תהיה רשאית המאשימה לעתור בבקשה חדשה ובמסגרתה לעתור לכוף ביצוע גזר הדין באמצעות מאסר.

אשר לאי תשלום הקנס שנקבע בגזר הדין, אני מורה לנאשם לשלמו במלואו ועל פי סכומו היום, לאחר שצבר תוספות הפיגור כחוק, בקופת בית המשפט, לא יאוחר מיום 28/09/10. לאחר מועד זה יופעל עונש המאסר הקבוע בצד הקנס.

זכות ערעור בתוך 45 ימים לבית המשפט המחוזי.

ניתנה והודעה היום ו' תשרי תשע"א, 14/09/2010 במעמד הנוכחים.

איתי ברסלר-גונן, שופט

הוקלד על ידי: עינת חייט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>