- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עיריית רמת-גן נ' מועלם
|
חע"מ בית משפט לענינים מקומיים רמת גן |
1752-07
11.12.2011 |
|
בפני : צחי עוזיאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עיריית רמת-גן |
: עופר מועלם |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה להארכת המועד לכניסתו של תוקף של צו הריסה שניתן במסגרת גזר הדין מיום 11.4.11. במסגרת גזר הדין נקבע כי: "אני מורה לנאשם להרוס את הבנייה מושא כתב האישום תוך 8 חודשים מהיום, אלא אם יתקבל היתר כדין. ב"כ הנאשם רשאי לפנות בבקשה להארכת המועד בלבד שיצביע על כך שהנאשם מצוי בהליכי קבלת היתר מתקדמים".
גזר הדין האמור ניתן במסגרת הסדר טיעון ולאחר שהנאשם הורשע בביצוע עבירה של בנייה ללא היתר, הכוללת מבנה על גג בגודל של כ- 55 מ"ר.
הנאשם הגיש כעת בקשה להארכת מועד לביצוע צו הריסה וציין בין השאר כי "..מצוי בהתארגנות לחיזוק הבניין והוספת קומות ויחידות דיור לפי תמ"א 38....מאחר והמתווה השתנה לתמ"א 38 הרי זו סיבה טובה לארכה". ב"כ המאשימה מתנגדת לבקשה בטענה כי אין בטעמים שמנה הנאשם כדי להצדיק מתן ארכה. בהחלטתי מיום 21.11.11 קבעתי כי ב"כ הנאשם רשאי להגיב לתגובת המאשימה, אולם הוא לא עשה כן.
טענותיו של הנאשם שפורטו לעיל אינן מצדיקות הארכת המועד לקיום צו ההריסה. היה מקום לשקול דחיית כניסתו לתוקף של הצו לו היה מתברר כי היתר הבנייה הינו בהישג יד וכי אי דחיית המועד יסכל את הליך קבלת ההיתר ויפגע בנאשם פגיעה ממשית בקשר לכך, אולם אין כך הדבר בענייננו. ראוי להפנות בהקשר זה לדברי ב"כ הנאשם בטיעוניו לעונש: "...הסיכוי לקבל על זה היתר הוא גדול, וזו בניה שמקובלת לבנות על הגג. פשוט הדבר נעשה שלא כדין, והוא כבר התחיל לפעול להכשרת הבניה הזאת". חרף הדברים האמורים, לא הוצגה בקשה לקבלת היתר, למרות הזמן הרב שחלף מעת מתן גזר הדין, וממילא גם לא הוכח כי היתר הבנייה הינו בהישג יד. בנוסף, אין בשינוי המתווה הנטען כדי להצדיק הארכת המועד.
לאור האמור, הבקשה נדחית.
ניתנת ארכה לצורך התארגנות בלבד למשך חודשיים מהיום.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.
ניתנה היום, ט"ו כסלו תשע"ב, 11 דצמבר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
