עיריית ירושלים נ' חמדאן ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום ירושלים
701246-06
27.3.2011
בפני :
אורי פוני

- נגד -
:
עיריית ירושלים
:
1. מחמוד חמדאן
2. נגמה חמדאן

החלטה

החלטה

1.על פי התביעה שהוגשה על ידי התובעת בהליך של סדר דין מקוצר החזיקו ו/או מחזיקים הנתבעים בנכס שזיהויו ברישומי התובעת הינו 014 והנמצא בשכונת ג'בל מוכבר (להלן – הנכס).

חוב הארנונה בגין נכס זה מתייחס לתקופה שמיום 1/1/04 ועד ליום 31.12.05.

2.בתצהירים שהוגשו בתמיכה לבקשה לרשות להגן נטען כי הנתבע מס' 1, שהינו בעל מספר נכסים בירושלים ומנהל אותם באמצעות חב' שבבעלותו, הגיש השגה ביום 24.1.06.

עוד נטען כי מי שמחזיקה בנכס הינה חב' קולוראדו בע"מ שעמה נכרת הסכם שכירות.

3.מעיון בבקשה ונספחיה עולה כי כתב ההשגה שהוגש על ידי הנתבעים מתייחס לנכס אחר שזיהויו אצל התובעת הוא 204.

4.אכן, בגין נכס זה הגישה התובעת תביעה נפרדת במסגרת ת.א. 700106/06. בגין נכס זה הגיעו הצדדים להסדר.

5. מן האמור בסעיף 4 לעיל עולה כי כל נספחי הבקשה אינם מתייחסים לנכס נשוא כתב התביעה. מכאן אף המסקנה כי בנכס זה לא הונחה כל תשתית עובדתית לביסוס טענת הנתבעים כי אינם מחזיקים בנכס אלא צד ג'. לבקשה לא צורף כל הסכם שכירות לגבי נכס וכפי שנאמר לעיל נספחי הבקשה, לרבות הסכם השכירות, מתייחסים לנכס האחר שבגינו הושג הסדר.

כמו כן, לא הונחה כל תשתית עובדתית לפיה מסרו הנתבעים הודעה בכתב על פי סעיף 325 לפקודת העיריות בדבר שינוי מחזיקים. מכאן ועל פי הוראת סעיף 326 לפק' העיריות וכל עוד לא נמסרה הודעה כדין בכתב, יש לראות את הנתבעים כמי שמחזיקים בנכס ומחייבים בתשלום הארנונה.

6. לאור האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי אין בפי הנתבעים הגנה כנגד התביעה.

7.אשר על כן, הבקשה לרשות להגן נדחית.

ב"כ התובעת ימציא פסק דין לחתימה בתוך 7 ימים מיום קבלת ההחלטה.

בנסיבות העניין אין צו להוצאות.

ניתנה היום, כ"א אדר ב תשע"א, 27 מרץ 2011, בהעדר הצדדים.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>