- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עיריית יהוד נ' סויסה ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ראשון לציון |
4770-05-10
17.7.2011 |
|
בפני : איריס סורוקר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עיריית יהוד |
: 1. פרוספר סויסה 2. אלי סויסה |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
1.בפני בקשת העירייה, להורות לנתבעים לשכור דירה במישרין ובכוחות עצמם, ולפטור אותה מחובתה להעמיד לרשותם מושכר. ביסוד הבקשה עומדת הטענה כי הנתבעים לא עמדו בתשלומים שונים הנובעים מהשכירות (כגון: ארנונה וחשמל) וכי לכן הודיע המשכיר לעירייה כי הוא מבקש לסיים את השכירות, ואף הגיש תביעת פינוי.
2.הסעד המבוקש רלוונטי אך כנגד הנתבע 1, וזאת מחמת שהנתבע 2 שוהה בבית אבות.
3.הנתבע 1 אינו מתנגד לבקשה, ומסכים לשכור נכס בכוחות עצמו ובלבד שהעירייה תממן את דמי השכירות, כפי שעשתה בעת האחרונה, בכל הקשור למושכר נשוא תביעת הפינוי, בו הוא מתגורר היום. אין מחלוקת כי הנתבע 1 יכול להסתפק בדירה קטנה מזו שהושכרה (מחמת שהנתבע 2 עבר להתגורר בבית אבות), ושכר הדירה (העומד היום על 4,000 ₪ לחודש), צפוי לפחות.
4.העירייה לא הגישה חוות דעת שמאית ואף לא הניחה בפני בית המשפט הצעות השכרה חלופיות לצד מחירי השכירות. כך גם לא הונח בפני תצהיר מאת מתווך שיכול ללמד על מחירי השכירות.
5.אני מקבלת את הסכמת הצדדים ומורה כדלקמן:
א.הנתבע 1 ידאג לשכור דירה חלופית, וייעשה כן בתוך 30 יום מהיום.
ב.הנתבע 1 ידאג לפנות את המושכר הנוכחי ברח' אשכנזי 11 ביהוד, לא יאוחר מאשר בתוך 30 יום מהיום.
ג.העירייה תמשיך ותישא במימון שכר הדירה, למשך שנתיים ימים מעת תחילתה של השכירות החלופית (30 יום מהיום).
ד.דמי השכירות שתשלם העירייה יהיו דמי השכירות אשר בהם יתחייב הנתבע 1 בפועל, בגידרו של הסכם שכירות כתוב (אשר יוצג לעירייה תוך 3 ימים מחתימתו), ובלבד שלא יעלו על 4,000 ₪ לחודש.
ה.העירייה תשמור על זכותה לקיזוז כנגד תשלומים עתידיים בסכסוך שבין הצדדים. בית המשפט רשם לפניו כי העירייה מבקשת לשמור על גבולות השכ"ד בסכומים הנעים בין 2,8000 ₪ ל- 3,000 ₪ ושומרת על תביעת השבה בסכומים שמעבר לכך.
6.בכל הקשור לחובות קיימים (בגין השכירות ברח' אשכנזי 11 ביהוד) – בית המשפט רשם לפניו כי הנתבע 1 אינו מתנגד לתשלום המחצית. באי כח הצדדים יבואו בדברים זה עם זה על מנת להגיע לפתרון מוסכם, ובית המשפט מצפה כי בנקודה זו לא יהיה צורך בהתערבות שיפוטית.
ניתנה והודעה היום ט"ו תמוז תשע"א, 17/07/2011 במעמד הנוכחים.
איריס סורוקר, שופטת
החלטה
1.הנתבעים יגישו כתב הגנה בתוך 30 יום מהיום.
2.ככל שהנתבע 1 עומד על דרישתו בעניין שיפוץ הנכס נשוא התובענה – יעתור בבקשה מסודרת ויפרט נימוקיו לרבות תמיכה בחוות דעת הנדסית ושמאית (להתכנות עצם השיפוץ, כמו גם לעלויות השיפוץ) – ויעשה כן בתוך 20 ימים מהיום. העירייה תוכל להגיב, בתוך 30 ימים נוספים. ימי הפגרה במניין.
3.הצדדים מופנים לגישור מנ"ת בבית משפט זה (מחמת חסרון כיס של הנתבע 1). אני רואה חשיבות בגישור אשר יכול לסייע לצדדים לסיים את הסכסוך בערכים כספיים. התיק מופנה למנהלת המנ"ת עו"ד אודליה חבקין, אשר תזמין את הצדדים למפגש גישור במהלך הפגרה ומוקדם ככל הניתן. מובהר כי יש לזמן את שני הנתבעים לגישור.
4.התיק קבוע לדיון מקדמי ליום 13.09.11 בשעה 13:00. כל בקשה דיונית נוספת שיש לצדדים תוגש עד ליום 05.09.11, וזאת על מנת שניתן יהיה לקיים דיון יעיל.
ניתנה והודעה היום ט"ו תמוז תשע"א, 17/07/2011 במעמד הנוכחים.
איריס סורוקר, שופטת
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
