- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עיריית אשדוד נ' גודו
|
ת"ט בית משפט השלום אשדוד |
41691-10-13
6.2.2014 |
|
בפני : עידית כלפה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אסנקצ' יפה גודו |
: עיריית אשדוד |
| החלטה | |
החלטה
התנגדות לביצוע שטר חוב, המוגשת באיחור של כחמש וחצי שנים מהמועד האחרון להגשתה.
המדובר בשטר חוב שהוגש לביצוע ביום 30.1.08, נמסר למבקשת בצירוף אזהרה ביום 12.3.08, והתנגדות לביצועו הוגשה ביום 3.10.13.
המדובר בשטר חוב שניתן להבטחת מילוי חיובי המבקשת בקשר עם ביקור בתה בגן המשיבה.
המבקשת טוענת כי "במשך הזמן" (כמצוין בהתנגדות) שהתה במעון לנשים מוכות ולא יכולה היתה על כן לטפל בנושא, ואולם, טענה זו אינה מתיישבת עם האישור המצורף להתנגדות ואף באה בסתירה ליתר טענותיה בהתנגדות ולעובדה כי נחקרה בפועל במסגרת תיק ההוצל"פ נשוא ההתנגדות בחקירת יכולת (ר' החלטת כב' רשם ההוצל"פ מיום 25.5.10, המצורפת להתנגדות).
באשר לאישור השהייה במעון לנשים מוכות המצוי בתיק, הרי שהאישור מתייחס לתקופה בת 4 חודשים שחלה מיום 6.10.05 ועד ליום 12.2.06, דהיינו כשנתיים קודם לפתיחת תיק ההוצל"פ והמצאת האזהרה.
יתר על כן, טוענת המבקשת בעצמה בהתנגדות כי לאחר מו"מ שנוהל בעזרת הסיוע המשפטי הושגה החלטת הרשם כי ישולמו 150 ₪ בחודש, אף כי לטענת המבקשת המדובר בתשלום למשך 12 חודשים בלבד.
טענה זו כאמור, בדבר מעורבות הסיוע המשפטי, וודאי מאיינת את טענת המבקשת באשר לנבצרותה מהגשת ההתנגדות במועד, ולמצער זמן סביר לאחריו.
יוזכר, כי המדובר באיחור של חמש וחצי שנים, במהלכן קיבלה המבקשת את האזהרה, נסתייעה לשיטתה בסיוע המשפטי ואף נחקרה בפני כב' רשם ההוצל"פ בחקירת יכולת אשר לאחריה נקבעה יכולת התשלום החודשית. ככל שסבורה המבקשת כי פרעה את חובה לפי החיוב שהושת עליה, רשאית היא לפנות ללשכת ההוצאה לפועל בבקשה מתאימה, אולם טענה מסוג זה אינה יכולה לשמש הגנה מפני החיוב על פי השטר.
בנסיבות אלה, אין בפי המבקשת כל טעם לאיחור הכבד בהגשת ההתנגדות, לא כל שכן טעם שהינו טעם מיוחד, ומעבר לנדרש יצוין כי טענותיה אף אינן עולות כדי טענות הגנה הראויות להתברר שכן מלבד העלאת טענה כללית וסתמית, שצוינה בהתנגדות כלאחר יד ואשר בכל קנה מידה אינה עומדת בדרישות הפירוט, והיא כי בתה אף לא בקרה בגן (כך, מבלי לפרט מהן התקופות אליהן היא מתייחסת, מדוע מסרה את שטר החוב בנסיבות האמורות וכל כיוצ"ב), מתמקדת המבקשת בטענתה כי פרעה את החוב, לאחר שעמדה בתשלומים שהושתו עליה מכח החלטת כב' רשם ההוצל"פ לאחר ביצועה של חקירת יכולת.
בנסיבות אלה, אף לא נחזים סיכויים לקבלת ההתנגדות לגופה ובמצרף כל האמור, לרבות ובמיוחד בנוגע לאיחור הכבד בהגשת ההתנגדות, דין הבקשה להארכת המועד וההתנגדות להידחות.
הליכי הוצל"פ ישופעלו.
בהסכמת המשיבה, לא תיפסקנה הוצאות.
ניתנה היום, ו' אדר תשע"ד, 06 פברואר 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
