עיזבון פלוני ואח' נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
30905-10-11
21.3.2017
בפני השופטת:
מרים אילני

- נגד -
התובעים:
עיזבון המנוח פלוני ויורשיו
עו"ד סימון דונכין
הנתבעת:
מדינת ישראל
עו"ד מירית סביון
פסק דין
 

מבוא

  1. המנוח, נעצר ביום 5.7.2010 בגין חשד לביצוע שוד והחזקת נשק שלא כדין. בהמשך נעצר עד תום ההליכים והמתין לגזר דינו, לאחר שהורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות גניבה והחזקת נשק שלא כדין.

     

  2. ביום 1.3.3011, בשעה 5:10, בזמן ספירת הבוקר, נמצא המנוח בתאו בבית המעצר "ניצן", כשהוא מחוסר הכרה. המנוח הובהל לבית החולים אסף הרופא ולמרבה הצער, נפטר שם ביום 3.3.2011.

     

    תמצית טענות הצדדים והראיות מטעמם

     

  3. התובעים, הורי המנוח ויורשיו, עותרים לפצותם בגין הנזקים שנגרמו להם עקב מות בנם המנוח. לטענתם, המנוח התאבד בתאו באמצעות נטילת כדורים פסיכיאטריים שאגר, ומדינת ישראל- שירות בתי הסוהר (להלן: הנתבעת) התרשלה בכך שעל אף שידעה על נטיותיו האובדניות של המנוח לא עשתה די למניעת ההתאבדות. על פי הטענה, המנוח, שנטל תרופות פסיכיאטריות על פי מרשם רופא, נהג לאגור את הכדורים ואף ניסה להתאבד באמצעותם מספר פעמים קודם לכן, ולכן היה על הנתבעת למנוע את אגירת הכדורים ולהשגיח על המנוח באופן מיוחד.

     

  4. התובעים תמכו תביעתם בחוות דעת של פרופ' שמואל הימן שבדק את התיעוד הרפואי של המנוח והגיע למסקנה כי מותו נגרם עקב הרעלה תרופתית. כמו-כן, הוגש תצהיר של התובע 3, אבי המנוח, ושל מר רונן בר שירה ששהה עם המנוח בתא בעת האירוע הנטען. בנוסף, העיד סגן גונדר נתן פז, שזומן על ידי התובעים, כדי להעיד על מאמר שכתב בקשר לסמים במתקני כליאה.

     

  5. לעומתם, טוענת הנתבעת כי לא הוכח כלל שהמנוח מת מהרעלה תרופתית וכפועל יוצא גם לא הוכח שהמנוח התאבד ולכן דין התביעה להידחות. לחלופין היא טוענת, כי אף אם יונח כי המנוח התאבד, ואף שהיא אינה חולקת על כך שלאור עברו של המנוח היה עליה לצפות את ההתאבדות, היא קיימה את חובת הזהירות הקונקרטית שחלה עליה, השגיחה על המנוח, מנעה ממנו לאגור תרופות ועשתה כל שביכולתה על מנת למנוע את האסון ולכן אין להטיל עליה את האחריות למות המנוח.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>