חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עטאללה סעיד נ' בטוח לאומי-סניף חיפה

תאריך פרסום : 05/07/2010 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
451-08
05/07/2010
בפני השופט:
מהא סמיר-עמאר

- נגד -
התובע:
עטאללה סעיד
הנתבע:
בטוח לאומי
החלטה,החלטה

החלטה

נציג ציבור שזומן לדיון של היום לא הופיע. אי לכך ובהסכמת הצדדים, אנו מורים על קיום הדיון בהרכב מותב חסר.

ניתנה והודעה היום כ"ג תמוז תש"ע, 05/07/2010 במעמד הנוכחים.

מהא סמיר-עמאר, שופטת

החלטה

1.בתביעה זו עותר התובע להכיר באירוע הלב שלקה בו ביום 18/5/06 ו/או בסמוך לכך, כפגיעה בעבודה, כמשמעה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה – 1995 (להלן: "החוק").

2.העובדות המוסכמות הצריכות לענייננו, הן כדלקמן:

א.התובע יליד 1959, והנו בן 49 כיום

ב.התובע עבד שכיר במשרה מלאה כמנהל עבודה בחברת שומרי הגליל בע"מ מתאריך 9/01 עד 8/06, והיה אחד מבעלי המניות בחברה.

ג.התובע מכוח תפקידו בשני הכובעים בחברה עבד בצורה רצופה ובמתן שעות רבות של עבודה מאומצת תחת לחץ פיזי ונפשי מתמיד.

ד.בתאריך 18/5/06 התקיימה ישיבת עבודה בסניף קריית שמונה בשעה 16:00 ו/או בסמוך לכך, מול מנהלים ועובדים אחרים של החברה לצורך קבלת החלטה נחוצה ודחופה וגורלית בעניין מכרז, ובמהלך הישיבה התנהלו וויכוחים סוערים ולא שגרתיים וחריגים מהמקובל עם מנהל הסיף מר טייסון יצחק, ותוך כדי פרץ וויכוח צעקני וקולני וחריג בשל מחדלים שנתגלו בעניין המכרז, התובע התעמת והתאמץ בדיבור עד כדי קוצר נשימה והזעה קלה והרגיש בכאבים בחזרה ונימול בידיים, והחליף צבעים והחוויר והרגיש באפיסת כוחותיו לרגע, והנוכחים הבחינו בזאת והגישו לו מים והרגיעו אותו והתפזרו הביתה ונפסקה הישיבה (להלן:"האירוע החריג").

ה.יצוין כי באותו יום חזר התובע לביתו ופנה לרופא המשפחה וקיבל טיפול ראשוני והומלץ לו לפנות לביה"ח אם וכאשר יתגברו הכאבים ו/או יחמיר מצבו.

ו.באותו יום התובע לא שעה להמלצת הרופא בתקווה כי יטיב מצבו ולאחר מספר ימים התגברו הכאבים והסימנים השליליים והובהל לביה"ח בנהריה ושם אושפז וקיבל טיפול רפואי ועבר צנתור ושוחרר לאחר יומיים להמשך מעקב רפואי.

ז.התובע מבקש להגיש חוו"ד רפואי מטעמו שנערכה על ידי ד"ר גאנם דיאב מומחה לקרדיולוגיה רפואה פנימית מיום 15/1/07.

ח.הנתבע מבקש להעביר לעיונו של המומחה חוו"ד של מומחה מטעמו ד"ר א. אור מומחה למחלות לב מיום 4/7/07.

יש לציין כי חוו"ד זו בוצעה על סמך החומר הרפואי בלבד וללא בדיקת התובע.

3.הסכמת ב"כ הנתבע, משמעה, הסכמה לקיומה של תשתית ראייתית עובדתית, בדבר קיומו של ה"ארוע החריג" בהשוואה לעבודתו הרגילה של התובע, כמתואר לעיל.

ולכן, בהתחשב בסמיכות הזמנים שבין "האירוע החריג" שתואר לעיל, ובין האירוע בלב בו לקה התובע בסמוך לאותו מועד, אנו נזקקים לחוו"ד של מומחה-יועץ רפואי, בשאלה הרפואית ובשאלת הקשר הסיבתי.

4.לכן, אנו ממנים את ד"ר פרידמן, מהמכון לשיקום הלב בבית החולים "בלינסון" בפתח תקווה (וכתובתו ברחוב קפלן 35, פתח תקווה), לשמש כמומחה-יועץ רפואי מטעם בית הדין.

כב' המומחה מתבקש להשיב על השאלות הבאות:

א.מהי המחלה ממנה סבל התובע, כמפורט בתיעוד הרפואי, בעת וסמוך לאשפוזו ביום 23/5/06?

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ