ע"פ 7006/13 פלוני נ' מדינת ישראל
:
| גרסת הדפסה
|
ע"פ בית המשפט העליון כבית משפט לערעורים פליליים |
7006-13
16.5.2016 |
|
בפני השופטים: 1. כבוד השופט ח' מלצר 2. כבוד השופט צ' זילברטל 3. כבוד השופט א' שהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: פלוני עו"ד ירום הלוי |
המשיבה: מדינת ישראל עו"ד עידית פרג'ון |
| פסק דין | |
|
|
השופט ח' מלצר
- בפנינו ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר-שבע (כב' השופטים: ר' יפה-כ"ץ (אב"ד), א' ואגו, י' צלקובניק) ב-תפ"ח 8855-11-10, בגדרו הורשע המערער, בין היתר, בעבירה של רצח בכוונה תחילה, והושת עליו עונש מאסר עולם.
אביא להלן את הנתונים הדרושים להכרעה במכלול.
רקע עובדתי
- בתאריך 02.12.2012 בית המשפט המחוזי הנכבד הרשיע את המערער, לאחר שמיעת ראיות, בעבירות הבאות: רצח בכוונה תחילה של ד.ס ז"ל (להלן:המנוח) – עבירה לפי סעיף 300(א)(2) לחוק העונשין התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); נשיאת נשק – עבירה לפי סעיף 144(ב) לחוק העונשין; ושיבוש מהלכי משפט – "עבירה לפי סעיף 245 לחוק העונשין" (כך במקור – ח"מ; כמפורט בפיסקה 12 שלהלן, עבירת שיבוש מהלכי משפט קבועה בסעיף 244 לחוק העונשין, ולא כפי שנכתב בהכרעת הדין).
- בתאריך 03.09.2013, לאחר שמיעת טיעוני באי-כוח הצדדים, בית המשפט המחוזי הנכבד דחה את טענתו של המערער לעניין תחולת הוראת "עונש מופחת" לפי סעיף 300א(ג) לחוק העונשין בעניינו (להלן: עונש מופחת), והשית של המערער עונש של מאסר עולם – עונש חובה לנאשם המורשע בעבירה של רצח בכוונה תחילה, כמצוות סעיף 300(א) לחוק העונשין.
טענות הצדדים בערעור
- המערער הגיש ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי הנכבד לבית משפט זה, ובמסגרתו השיג על הכרעת דינו וגזר דינו של בית המשפט המחוזי הנכבד. בתמצית, בא-כוח המערער טען כי לא מתקיים בנסיבות העניין רכיב ה"כוונה תחילה", מושא עבירת הרצח, וזאת, בין היתר, לנוכח: נסיבות הירי, מיקום הפגיעות ומכלול נסיבותיו המיוחדות של המקרה. לחילופין, בא-כוח המערער טען כי היה מקום להחיל בעניינו של המערער עונש מופחת, וזאת בשל מערכת היחסים הקשה ששררה בין המערער לבין המנוח כעולה מקביעותיה של הערכאה הדיונית. המשיבה, סמכה מנגד את ידיה על פסק דינו של בית המשפט המחוזי הנכבד וטענה כי אין עילה להתערב במסקנותיה העובדתיות והמשפטיות של הערכאה הדיונית, וזאת הן לעניין התקיימותו של רכיב הכוונה להמית, והן לעניין אי תחולת התנאים לעונש המופחת בעניינו של המערער.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|