ע"ע 61979-01-15,"ע 47268-07-13

: | גרסת הדפסה
בר"ע, ע"ע
בית דין ארצי לעבודה
61979-01-15,47268-07-13
3.1.2016
בפני :


- נגד -
המערער:
גלין דמיאן
המשיבה:
כפיר בטחון ומיגון אלקטרוני בע"מ
החלטה

הנשיא יגאל פליטמן

  1. לפניי בקשת המערער בע"ע 61979-01-15, גלין דמיאן (להלן – מר דמיאן), לאיחוד התיקים שבכותרת.

  2. לטענת מר דמיאן שני הערעורים הם של עובדים נגד מעסיקה אחת, היא המשיבה בע"ע 61979-01-15 ובע"ע 47268-07-13, כפיר בטחון ומגון אלקטרוני בע"מ (להלן - המעסיקה). מר דמיאן טען כי מדובר באותה מסכת עובדתית ומשפטית ובאותן עילות הגנה של המעסיקה. לכן איחוד הדיון כמבוקש, כך נטען, יחסוך בצורה ניכרת מזמנו של בית הדין אשר ידרש לשמיעת ראיות מקיפה בטענות המערערים, פעם אחת במקום פעמיים.

  3. המערער בע"ע 47268-07-13, מר אליאסייב אלכסנדר (להלן - מר אלכסנדר), הצטרף לבקשה לאיחוד תיקים. מר אלכסנדר חזר על טענותיו של מר דמיאן, בתגובתו מיום 12.11.15, והוסיף כי התוצאה המעשית, ככל שלא יאוחד הדיון בשני הערעורים, תהא בירור אותן טענות במסגרת שני תיקים נפרדים לא בהכרח בפני אותו מותב. באופן שיכול שינתנו החלטות סותרות בשני ההליכים באותה שאלה עובדתית ומשפטית.

  4. המעסיקה, בתגובתה מיום 19.11.15, הביעה התנגדותה לבקשה לאיחוד התיקים. המעסיקה הבהירה כי בע"ע 61979-01-15 התקיימה ישיבת קדם דיון, ביום 9.7.15 והערעור קבוע ליום 16.3.16. ואילו בע"ע 47268-07-13 לא התקיימה ישיבת קדם משפט והערעור נקבע לדיון ליום 3.3.16. המעסיקה הלינה כי לו היה קשר בין שני ההליכים, הרי שהיה על מר דמיאן להגיש בקשתו במועד מוקדם יותר. לטענת המעסיקה, איחוד הדיונים בערעורים יסרבל את הדיון, בנסיבות בהם ההליך בע"ע 61979-01-15 מצוי בשלבים מתקדמים יותר, כך נטען. לשיטת המעסיקה, מדובר בשני ערעורים נפרדים הטעונים בירור משפטי פרטני וכי אין בשיקולי נוחות המערערים כדי להוות עילה לאיחוד הדיון. המעסיקה טענה כי האיחוד יכול לפגוע באפשרותה למצות עד תום את הבירור המשפטי בכל אחד מהערעורים. יחד עם זאת, הבהירה המשיבה כי היא אינה מתנגדת שמועד שמיעת הערעורים בשני התיקים יעשה באותו יום דיונים.

    דיון והכרעה

    10. לאחר שנתתי דעתי לבקשה, לתגובות הצדדים לערעורים ולכלל החומר שלפני, נחה דעתי כי יש להיעתר לבקשה באופן חלקי ולהורות על איחוד הדיונים בערעורים שבכותרת, במובחן מאיחוד התיקים. מעיון בחומר שלפני עולה כי על פני הדברים, קיימת מסכת עובדתית משותפת לשני ההליכים שבכותרת וכפועל יוצא שאלות עובדתיות ומשפטיות משותפות שמתעוררות בשני הערעורים. טרם התקיים דיון בפני מותב בערעורים שבכותרת. מר אלכסנדר הצטרף לבקשה. המעסיקה התנגדה לאיחוד התיקים אולם נתנה הסכמתה לאיחוד הדיון בהליכים.

    11. משאלו הם פני הדברים, ונוכח הנסיבות העובדתיות המשותפות והשאלות הדומות העולות בשני הערעורים כמפורט בפסקי הדין קמא, אני סבור כי יש להיעתר לבקשה חלקית, ולהורות על איחוד הדיונים בערעורים שבכותרת, באופן המוסכם על כלל הצדדים להליכים. זאת, מטעמים של יעילות הדיון, חסכון בזמן שיפוטי ומניעת הכרעות סותרות. באופן בו ניתן יהיה לשמוע ולדון בשני הערעורים באותו היום. מזכירות בית הדין תקבע שני הערעורים לאותו מועד.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>