- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ע"מ 38756-04-15 זמיר נ' רשות המיסים בישראל
|
ע"מ בית משפט לעניינים מנהליים באר שבע |
38756-04-15
23.7.2015 |
|
בפני השופט: גד גדעון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: מדינת ישראל - רשות המיסים עו"ד ע. סירוטה |
המשיבה: ניצן הפרי וירק שיווק סיטונאי בע"מ עו"ד י. יצחק - הלוי |
| פסק דין | |
1.המבקשת – המשיבה בעתירה המנהלית, ביקשה לסלק את העתירה על הסף. הוחלט לקבל את הבקשה ולהלן הנימוקים.
2.המשיבה, אשר נרשמה כחברה בע"מ ביום 28.10.14, ואשר עוסקת לדבריה, בשיווק סיטונאי של פירות וירקות, הגישה ביום 2.11.14, בקשה להירשם כ"עוסק", על פי חוק מע"מ.
ביום 25.11.14, החליט הממונה האזורי במשרד מע"מ אשדוד, שלא לאשר באותו שלב, את רישום החברה כ"עוסק" לצורכי מע"מ. במסגרת ההחלטה פורטו השיקולים והנתונים עליהם נסמכה. בשולי ההחלטה נכתב: "לאור כל האמור לעיל החלטתי שלא לאפשר בשלב זה, רישומה של החברה במע"מ. אולם, תינתן אפשרות להשמיע טענות החברה בטרם קבלת החלטה סופית. בימים הקרובים יוזמן בעל מניות החברה למשרדנו לצורך בירור הסוגיה".
ביום 28.12.14, הוציא הממונה החלטה נוספת, אשר נומקה אף היא לגופה, ואשר התייחסה לבקשת המשיבה, ולבקשה של חברה אחרת הקשורה אל בעלי, המשיבה להירשם כעוסק. ביחס לשתי החברות נאמר בשולי ההחלטה: "לאור כל האמור לעיל הגעתי להחלטה שלא לרשום את החברות הנ"ל לרשות מע"מ כעוסק מורשה".
ביום 20.1.15, פנה ב"כ המשיבה אל הממונה בכתב, העלה טענות שונות בהתייחס לאמור בהחלטה מיום 25.11.14, וביקש להיפגש עם הממונה.
ביום 19.2.15, נערכה פגישה בין הממונה וב"כ המשיבה. במועד זה העביר ב"כ המשיבה אל הממונה גם פנייה כתובה, אליה צירף מסמכים שונים להוכחת פעילותה של המשיבה, המצדיקה לסברתו רישומה כעוסק, וביום 26.2.15 פנה אל הממונה שוב בבקשה ליתן החלטה סופית בעניין בהקדם. גם למכתבו זה, צורפו מסמכים המשקפים פעילות של החברה.
ב"כ המשיבה פנה אל הממונה מספר פעמים בהמשך, בבקשה להזדרז במתן החלטה סופית ונענה, כי הרשות טרם סיימה לבדוק את העניין.
ביום 22.4.15, הוגשה העתירה המנהלית בתיק זה, אשר במסגרתה, נתבקש בית המשפט להורות למבקשת לרשום, את המשיבה, כעוסק מורשה.
3.המבקשת טענה בבקשתה למחיקת העתירה על הסף, כי החלטת מנהל מע"מ שלא לרשום עוסק במע"מ מכוח סעיף 52 (ג) לחוק, אינה נמנית על הנושאים שאותם ניתן לתקוף בעתירה מנהלית, על פי חוק בתי משפט לעניינים מנהליים, ועל כן, בית משפט זה, ביושבו כבית משפט לעניינים מנהליים, אינו מוסמך לדון בעתירה שעניינה החלטת מנהל מע"מ. לטענת המבקשת, היה על המשיבה, לתקוף את ההחלטה בערעור אזרחי, בהתאם הוראת סעיף 64 (א) לחוק.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
