ע"מ 2648/15מחמד אמין אחמד שעת נ' התביעה הצבאית

: | גרסת הדפסה
ע"מ
בית המשפט הצבאי לערעורים
2648-15
21.9.2015
בפני השופט:
אל"ם אלי וולף

- נגד -
העורר:
מחמד אמין אחמד שעת
עו"ד אסמעיל טוויל
המשיבה:
התביעה הצבאית
עו"ד רס"ן אורי סלע וסמלת חן רייז
החלטה

 

נגד העורר הוגש כתב אישום המייחס לו ארבעה אישומים הקשורים למעורבות ברכישת רכבים גנובים ומכירתם או מכירת חלקים מהם.

הראיות נגד העורר מבוססות על עדות סוכן משטרתי.

לטענת הסנגור, מדובר בתיק פלילי ולא ביטחוני תוך הכחשת כל העובדות המצויינות בכתב האישום.

בחומר הראיות נמצאת הקלטה של המערער אשר טוען כי זה לא קולו. ההקלטות הינן תמלילים בין העורר לסוכנים שונים. נציין כי בחומר החקירה נמצאת חוות דעת מומחה של המשטרה כי הקול בתמלילים המיוחסים למערער אכן הוא קולו של העורר.

לטענת העורר אין לייחס לו עבירה כל שהיא. אכן העורר התעסק במכירת רכבים או חלקים מהם, אולם הוא לא ידע כלל כי מדובר ברכבים גנובים.

פסה"ד שהציג העורר אשר בהן שוחררו הנאשמים העוסקים ברכוש גנוב מתייחסים למקרים בהם קבע ביהמ"ש כי לא הייתה תשתית ראייתית או שמדובר במספר מצומצם של מקרים המיוחסים לנאשם או מקרים בהם הנאשם היה שליח בלבד כמו נהג שהוביל במכוניתו רכוש גנוב.

במקרה שלנו מדובר בעורר אשר הוא עצמו היה צד לעסקאות ברכבים גנובים ללא כל מתווך.

מתוך עיון בכל החומר הרב שהוצג בפניי, עולה כי אכן קיימת תשתית ראייתית מספקת להוכחת כל המיוחס לו בכתב האישום.

מן הראיות ניתן ללמוד כי המערער ידע שמדובר בסחורה גנובה.

מן העובדה שמדובר במספר רב של עסקאות רכוש גנוב, ניתן ללמוד גם על המסוכנות שבעורר ועל החשש מנסיון הימלטות.

אין צורך לומר כי בעבירות של סחר בכלי רכב גנובים יש לראות מסוכנות. (בש"פ 5431/98 פרנקל נ' מדינת ישראל, פסקי דין נ"ב 268 (4), ע"מ 1782/13 ג'יהאד אבו אביד.

לעורר נסיבות אישיות מיוחדות. אשתו חולת סרטן בהריון עם תאומים, אמורה ללדת בעוד שבוע, כאשר אחד הילדים נפטר במהלך ההריון. ביתו של המערער חולת לב. בגין כל הנ"ל הומצאו תעודות רפואיות.

בנוסף ביקש המערער כי נתחשב בכך שבעוד שלושה ימים יחול חג הקורבן.

למרות כל האמור ולאור הנסיבות המיוחדות, מצאתי מקום לשחרר את העורר בתנאים הבאים:

  1. העורר יפקיד ערבות של 50,000 ₪ ובנוסף ימציא שתי ערבויות נוספות בסך של 50,000 ₪ של בעלי אזרחות ישראלית להבטחת הופעתו בכל הליך משפטי.
  2. על העורר להתייצב בתחנת משטרת אריאל פעמיים בשבוע בימים שני וחמישי, עד השעה 12:00. אם לא יתייצב, ייעצר מייד.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>