ע. יוהנס עבודות מתכת בע"מ נ' דור כימיקלים בע"מ
|
תא"ק בית משפט השלום חיפה |
36555-11-11
15.2.2012 |
|
בפני : אפרים צ'יזיק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: דור כימיקלים בע"מ |
: ע. יוהנס עבודות מתכת בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
הענין שבפני, הינו בקשת הנתבעת למתן רשות להתגונן בפני התובענה.
עניינה של התובענה, הינה התקשרות שבין הצדדים, במסגרת עבודה קבלנית לתיקון מיכל גדול ממדים המצוי אצל הנתבעת.
הצדדים אכן התקשרו בהסכם, ואולם לאחר סיום העבודה, נתגלעה ביניהם מחלוקת ניכרת, אודות טיב העבודה, ביצועה במועד המוסכם ועוד.
לטענת הנתבעת, התובענה מופרכת, ישנה אי התאמה בין השירות אשר הוזמן, לביצוע בפועל, הנתבעת מוסיפה וטוענת כי בעקבות הליקויים בביצוע נגרמו לה נזקים בשיעור העולה באופן ניכר על הסכום הנתבע, בין היתר בשל אי ביצועו של אלמנט "גג צף" בעטיו הושאר הסכום הנקוב במחלוקת, אצל הנתבעת ולא שולם, אלמנט אשר לטענת הנתבעת, בוצע באיחור רב, ובצורה לקויה – עיכוב וליקוי, אשר נוצרו לטענת הנתבעת, בשל הליקוי הראשוני בעבודות אשר בוצעו קודם לכן על פי ההסכם לעבודות קבלניות.
בין היתר מפנה הנתבעת לסיכום פגישה אשר נערך ביום 16.6.2010, וטוענת כי לאור האמור שם, התמונה הכוללת הינה כי לא הנתבע הפרה את ההסכם שבין הצדדים, אלא התובעת, ובנוסף, לטענתה, זכאית היא לקיזוז נזקיה כנגד התובענה.
טענות אלה, כאשר הן ערוכות באופן המפורט בבקשה זו, הוכרו בפסיקה כטענה המבססת הגנה ואשר בגינה ראוי ליתן רשות להתגונן. מכל מקום, בהעדר גרסה עובדתית מטעם המשיבה לא ניתן לשלול, בשלב זה, טענות אלו – ואולם עצם העלאת הטענות, באופן מפורט ותוך הפניה לתכתובת ולאסמכתאות, מצדיק לדעתי בירור עובדתי החורג מגדר הבירור הנדרש בשלב בחינת בקשה למתן רשות להתגונן.
לפיכך, ולאחר ששקלתי את הנסיבות הספציפיות של תיק זה ולאחר שחזרתי ועיינתי בטענות המבקשת בבקשתה לרשות להגן, אני מחליט מתוקף סמכותי כאמור בתקנה 205 (ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 ליתן למבקשת רשות להגן על יסוד הבקשה בלבד וזאת מאחר שאני סבור כי יש בידה הגנה "לכאורה" הראויה להישמע ומן הראוי לקבוע את התיק לבירור לגופו של עניין.
בנסיבות הספציפיות של תיק זה, אני סבור שיש בהחלטה זו אף לתרום לחיסכון בהוצאות מיותרות לצדדים ולבית המשפט כמו גם להביא לניהול יעיל ועניני יותר של המחלוקת שבין הצדדים.
התובענה תועבר לפסים רגילים, והתצהיר ישמש ככתב הגנה.
המזכירות תנתב התיק בפני הגורם השיפוטי המוסמך לדון בה.
ניתנה היום, כ"ב שבט תשע"ב, 15 פברואר 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|