- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ע"ח 30157-10-14 גולד ליין טורס בע"מ נ' מדינת ישראל
|
ע"ח בית המשפט המחוזי ירושלים |
30157-10-14
14.11.2014 |
|
בפני השופטת: שירלי רנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
עוררת: גולד ליין טורס בע"מ |
משיבה: מדינת ישראל |
| החלטה | |
1. ערר על החלטתו של בית משפט השלום (כב' השופטת ח. לומפ) אשר ניתנה במסגרת ה"ת 46519-09-14 ולפיה אין מקום להורות על החזרת האוטובוס שמספרו 14-049-54 לידי העוררת.
ביום 16.9.14 תפסה המשיבה את האוטובוס בשכונת ואדי אל ג'וז בירושלים, עת שהה בו נהג שכיר של העוררת ועשרות נוסעים.
ביום 18.9.14 הגישה העוררת בקשה להחזרת תפוס.
בהחלטה מושא הערר נאמר כי "נוכח החשד הסביר שעולה מהמסמכים שהוצגו לגבי זהות הבעלים והקשר שלהם להתאחדות הבלתי מותרת למועד מכירת הנכסים ובהתחשב בכך שהחקירה רק בראשיתה, לא מצאתי בשלב זה להשיב את הנכס".
טענות הצדדים
2. לטענת העוררת היא רכשה את האוטובוס ביום 11.9.14 מידי בעליו הקודם, חברת אלביארק אלחרם בע"מ (להלן – חברת אלביארק) תמורת 950,000₪ והבעלות הועברה על שמה במשרד הרישוי במועד זה.
חברת אלביארק נהגה, כך על פי הודעת הערר, לספק לחברה בשם איעמאר אלאקסא ואלמוקאדסאת בע"מ (להלן – חברת איעמאר אלאקסא) שרותי הסעת תלמידים ממקום מגוריהם למוסד אלאקסא. ביום 12.8.14 הכריז שר הבטחון על חברת איעמאר אלאקסא כעל התאחדות בלתי מותרת וזאת מכח סמכותו על פי סעיף 84(1)(ב) לתקנות ההגנה (שעת חירום), 1945. באותו יום חתם גם שר הביטחון על צו תפיסה ולפיו ייתפסו לזכות ממשלת ישראל כל רכוש החברה הנ"ל לרבות מיטלטלין. במסגרת הצו הודיע גם שר הביטחון על כוונתו להחרים את הרכוש הנ"ל לטובת ממשלת ישראל.
לטענת העוררת שגה בית המשפט בהחלטתו עת קבע כי הרכב התפוס שייך לחברה הקשורה לחברת איעמאר אלאקסא שכן בין העוררת ו/או בין בעלי מניותיה אין כל קשר לחברת איעמאר אלאקסא ו/או לבעלי מניותיה. לטענת העוררת אין גם כל קשר בינה לבין חברת אלביארק, למעט קשר עסקי אפשרי, אם בכלל. העוררת מעולם לא נתנה שירותי הסעה לחברת איעמאר אלאקסא, לא לפני ההכרזה ולא לאחריה. העוררת גם טוענת כי צו התפיסה שהוצא על ידי שר הבטחון הוצא בחוסר סמכות שכן על פי תקנות ההגנה הסמכות נתונה לשר האוצר ולא לשר הבטחון.
לטענת העוררת אין גם כל רלוונטיות לכך שהחקירה בשלבים מוקדמים שכן במידה וקיימת חקירה בעניין מתן שירות להתאחדות בלתי מותרת, לא ברור כיצד האוטובוס התפוס יוכיח זאת ולא ברור מה מקור סמכותו של בית המשפט להמשיך ולהחזיק ברכב. לטענת העוררת המשך החזקת האוטובוס פוגעת בצורה לא סבירה ולא מידתית בזכותה של העוררת לקנין.
3. המשיבה מבקשת לדחות את הערר. לדברי נציג המשיבה מלכתחילה נתפס האוטובוס על פי הצו של שר הביטחון. בשלב זה מתנהלת חקירה בגין מתן שירות להתאגדות בלתי חוקית, הפרת הסדר הציבורי וקשירת קשר לפשע כאשר המטרה הסופית היא לחלט את האוטובוס.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
