ע"א 62805-09-14 אמארה נ' א.בטון מואסי בע"מ ח.פ. 512842444
|
ע"א בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
62805-09-14
30.3.2015 |
|
בפני הרשם: ערפאת טאהא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: עומר אמארה |
המשיבה: א.בטון מואסי בע"מ ח.פ. 512842444 |
| החלטה | |
לפני בקשה להמרת עירבון בערובה. נטען, כי מצבו הרפואי והכלכלי של המבקש אינו מאפשר לו להפקיד את סכום העירבון שנקבע בסך 15,000 ₪, וכי ניתן להבטיח את הוצאות המשיבה, אם וכאשר יידחה הערעור, על ידי ערובה טובה. המבקש מציע כי בנו, מר מוראד אמארה העובד במפעל נילית ומשתכר סכום הנע בין 7,000 ₪ - 8,000 ₪ לחודש, יערוב לתשלום הוצאות המשיבה אם וכאשר ייפסקו כאלה בערעור.
המשיבה מתנגדת. לטענתה, המבקש לא הוכיח מצב כלכלי שאינו מאפשר לו להפקיד את העירבון, ולא הראה כי סיכויו לזכות בערעור טובים הם.
דין הבקשה להידחות.
מעיון בתצהיר התומך בבקשה עולה, כי הטענות לעניין מצבו הכלכלי של המבקש נטענו באופן כללי, סתמי וללא פירוט כנדרש. המבקש אינו מפרט כמה הוא משתכר לחודש, מה הם מקורות הכנסתו, האם יש בבעלותו נכסים כלשהם, האם יש לו חשבון בנק והאם הוא מחזיק בחסכונות או בפיקדונות כלשהם שיכולים לשמש אותו להפקדת העירבון. יתרה מכך, המבקש לא צירף לבקשתו מסמכים שהיה עליו לצרף, כגון תלושי שכר או מסמכים המעידים על גובה השתכרותו, ולא צירף דפי חשבון מחשבון הבנק שלו שמהם ניתן ללמוד על תזרים ההוצאות וההכנסות שלו.
המבקש אף לא הסביר מדוע בנו מוראד, המוכן לערוב לתשלום הוצאות המשיבה אם וכאשר יידחה הערעור, אינו מסייע לו להפקיד את העירבון, שכן מתלושי השכר של הבן שצורפו לבקשה עולה, כי הוא עובד ומשתכר סכום המאפשר לו לסייע למבקש בגיוס סכום העירבון והפקדתו. המבקש אף אינו מסביר כיצד הוא יכול היה לשלם את האגרה וכיצד הוא יכול לשלם שכר טרחה לבא כוחו, אך מנגד הוא אינו יכול להפקיד את סכום העירבון.
לעניין סיכויי הערעור, מדובר לכאורה בערעור עובדתי המופנה כלפי ממצאיו העובדתיים של בית משפט קמא. על כן, וברגיל אין זה מדרכה של ערכאת הערעור להתערב בממצאים עובדתיים, כך שלכאורה סיכויי הערעור אינם גבוהים המיוחד. יחד עם זאת, אין לומר כי הערעור, על אף היותו ערעור המופנה כלפי ממצאים עובדתיים, הוא ערעור מופרך. על אף האמור מאחר שהמבקש לא הוכיח מצב כלכלי שאינו מאפשר לו להפקיד את העירבון, דין הבקשה להידחות.
הערובה שמציע המבקש אינה יכולה להוות תחליף לעירבון שכן מימוש העירבון הרבה יותר קל מאשר מימוש ערובה שהיא בגדר התחייבות שמימושה יכול להיות כרוך בקשיים רבים. מאחר שאין הצדקה לפטור את המערער מהפקדת עירבון אין הצדקה להמרת העירבון בערובה פחות טובה.
אשר על כן, הבקשה נדחית.
המבקש יפקיד את העירבון עד 19.4.2015 אחרת יירשם הערעור לדחייה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|