ע"א 53604-12-13 ש' נ' רשת המתנ"סים - קרית מוצקין ואח'
|
ע"א בית המשפט המחוזי שבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
53604-12-13
29.9.2014 |
|
בפני השופטים: 1. י' גריל - שופט בכיר (אב"ד) 2. י' וילנר 3. ב' טאובר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: ח' ש'ח' עו"ד רון נחשון |
המשיבות: 1. רשת המתנ"סים-קריית מוצקין 2. עיריית קריית מוצקין עו"ד עמוס ניר ואח' עו"ד ש. ברג ואח' |
| פסק דין | |
א.בפנינו ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה (כב' השופטת ח. לפין-הראל) מיום 15/09/13 בת"א 4047/08, לפיו נדחתה תביעתו של המערער, בגין תאונה שארעה לו ביום 23/01/01.
ב.הנסיבות לעניין הינן בתמצית אלה: המערער, יליד 1983, נפצע בתאונה במסגרת אימון כדור-יד בתאריך 23/01/01, אימון שהתקיים במסגרת חוג כדור-יד לנוער באולם המתנ"ס (המשיבה מס' 1) בקריית מוצקין, כשהאולם בבעלות המשיבה מס' 2.
ג.המערער נפצע בברכו השמאלית: נקרעה באופן חלקי הרצועה הצולבת הקדמית, נגרמו לו קרעים במיניסקוס, והוא נזקק במהלך השנים ל-4 ניתוחים, ולטיפולים.
ד.לגרסת המערער, הוא נפצע מחמת פגם ומפגע בטיחותי ברצפת האולם, בו התקיים האימון. הרצפה נפגעה ממי גשמים, סמוך לאירוע התאונה, נוצרו בה מהמורות ובליטות, אשר גרמו למערער להיתקל באחת מהן תוך כדי האימון, לנפילה ולפגיעה בברכו השמאלית.
ה.שתי המשיבות שללו את גרסתו של המערער, באשר לנסיבות פציעתו, וטענו, כי מדובר בתאונת ספורט גרידא: המערער, כך טענו המשיבות, נתקל בשחקן אחר תוך כדי האימון, היתקלות המכונה "תיקול", והיא נפוצה, ובמיוחד במשחקי כדור.
ו.המשיבות אף הכחישו כי המגרש, עליו התאמנו המערער וחבריו, היה פגום בזמן האימון, במהלכו נפגע המערער. עם זאת, אישרו המשיבות, כי אכן היה אירוע גשם בחורף של שנת 2001, ובעקבותיו חדרו מים לאולם, אלא שבתקופה זו, לטענת המשיבות, לא התקיימו משחקים, אימונים או פעילות.
ז.המומחה הרפואי שמינה בית משפט קמא, ד"ר אוריאל דרייפוס, קבע למערער נכות בשיעור של 20%, מתוכם כשליש ועד 10% עקב הפגיעה נשוא הדיון והשאר, החמרת מצב בעת ועקב השירות הצבאי.
ח.בית משפט קמא קבע, לאור עדויות כל העדים, כי אכן בינואר 2001 היה אירוע גשמים יוצא דופן, שהביא לחדירת מים לאולם הספורט ונגרם נזק לרצפת הפרקט, עד כדי צורך מיידי בהחלפתה.
ט.יחד עם זאת קבע בית משפט קמא, כי מצויה בפניו רק עדות המערער, כי נפל בעטיה של בליטה ברצפה, ועדות זו היא עדות יחידה של בעל דין (המערער עצמו), הנתמכת על דרך השלילה בעדותו של עד התביעה, מר שי גבאי, שאמר כי למיטב זיכרונו, הוא זוכר שהאירוע לא היה עקב היתקלות עם שחקן אחר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|