ת"א
בית משפט השלום ירושלים
|
11330-09
04/01/2011
|
בפני השופט:
כרמי מוסק
|
- נגד - |
התובע:
מלכה מאיה ספקטור
|
הנתבע:
1. ש.א.א רשת מכללות בע"מ 2. אבי ביתן 3. גיל ביתן
|
|
החלטה
1.התביעה עוסקת בטענות התובעת לנזקים כספיים שנגרמו לה עקב התנהלות הנתבעים זאת לאחר שנרשמה ללימודים אצל הנתבעת 1 שהיא מכללה אקדמית.
2.הנתבעת 1 טוענת כי יש לדחות את התביעה על הסף מאחר ולימודי התובעת הופסקו מטעמים אקדמיים ועל כן על פי הוראות סעיף 33 לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג-1973, הנושא אינו שפיט ובית המשפט אינו הגוף המוסמך לדון בעניין.
3.התובעת אינה חולקת על טענה זו, אלא שלדבריה התביעה מושתת על עילות מתחום דיני הנזיקין של הונאה ותרמית. התובעת טוענת כי הוצגו לפניה מצגי שווא שגרמו לה להתקשר באותו הסכם עם הנתבעת 1.
4.לעניין עילות אלה, אין מקום להורות על דחיית התביעה על הסף.
5.כמו כן, ראוי לתחם את האמור בסעיף 33 לחוק החוזים, כך שבית המשפט לא יתערב בשיקול הדעת האקדמי או המקצועי של המוסד האקדמאי, אולם, מקום שהסכסוך אינו קשור כלל לשיקול דעת שכזה, קיימת לבית המשפט הסמכות לבחון את התנהלות הנתבעים כלפי התובעת. (ראה לעניין זה דברי כבוד השופט ברק (כתוארו אז) בע"א 838/87 רחל שני ואח' נ' אוניברסיטת תל אביב ואח').
6.מכאן שכל עילות התביעה הנוגעות לטענות הנזיקיות ולטענות מצג השווא, המרמה וההטעיה תישארנה בעינן.
7.הצדדים יגישו תצהירי עדות ראשית. התובעת תעשה כן תוך 45 יום והנתבעים 45 יום לאחר מכן.
8.התובעת תגיש במעטפה סגורה לבית המשפט תצהירי חוקרים שיהיו תחילה לעיון בית המשפט בלבד. לאחר עיון זה תינתן החלטה בדבר מועד גילוים לנתבעים.
9.נקבע לקדם משפט ליום 5/5/11 שעה 09:00
ניתנה היום, כ"ח טבת תשע"א, 04 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת