- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סע"ש 56576-06-14
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה חיפה |
56576-06-14
12.10.2015 |
|
בפני הרשמת: מירי שי-גרינברג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
/המבקש: ראובן גרויסמן עו"ד יאיר ארן |
המשיבה: אדלר פריד בע"מ עו"ד כרמל חורב-אלטמן |
| החלטה | |
1.עניינה של החלטה זו בקשת התובע "למתן צו המופנה למשיבה הפורמאלית לגילוי פרטים ספציפיים" ("הבקשה").
2.כעולה מכתבי הטענות וכפי שהוסכם בין הצדדים בדיון המוקדם ביום 14/6/15, הנתבעת בעלת מפעל לעיבוד שבבי, חריטה וכרסום, והתובע הועסק בה בתפקיד מבקר איכות, מיום 4/2/04 ועד 27/2/14. אין מחלוקת בין הצדדים שהתובע פוטר מעבודתו, בהתאם למכתב פיטורים נושא תאריך 15/2/14.
3.בבקשתו טען התובע כי בדיון המוקדם ציין מנהל הנתבעת שאחת הסיבות שהובילו לפיטורי התובע נעוצה בהודעתה של רפאל מערכות לחימה מתקדמות בע"מ (היא המשיבה הפורמאלית, "רפאל") שאינה מעוניינת בקבלת תוצרים מהנתבעת שהתובע חתם עליהם במסגרת עבודתו. לאחר הדיון פנה ב"כ התובע אל רפאל, במכתב מיום 17/8/15, וביקש פרטים העשויים לשפוך אור על נסיבות סיום העסקתו של התובע.
4.על פי הנטען בבקשה, רפאל לא מסרה לב"כ התובע את הפרטים הדרושים ובמענה למכתב ב"כ התובע, ביום 19/8/15 צוין כי לשם מסירת הפרטים דרוש צו שיפוטי. אי לכך, התבקש בית הדין להורות לרפאל, באמצעות צו, לחשוף אם אכן העבירה לנתבעת התראה או דרישה בכתב או בעל פה, הנוגעת להפסקת עבודתו של התובע בשורות הנתבעת; לספק את רשימת המוסמכים מטעמה אשר אמונים על עבודת הפיקוח אל מול הנתבעת, לרבות פרטיהם האישיים, וזאת על מנת שניתן יהיה לזמנם למתן עדות בבית הדין, ככל שיהיה בכך צורך.
5.הבקשה הועברה לתגובת הנתבעת, אשר התנגדה לה וטענה כי מדובר בבקשה מאוחרת, שהוגשה לאחר שהתקיימו שני דיונים מוקדמים ולאחר שהושלם הליך הגילוי והעיון במסמכים. הנתבעת הוסיפה וטענה כי התובע הסתיר מבית הדין שהוא מחזיק בידו מכתב ממר דוב יוסף (אשר שמו הוזכר על ידי מנהל הנתבעת בדיון המוקדם), אולם התובע לא הגיש תצהיר עדות ראשית מטעם מר יוסף ולא ביקש לזמנו כעד מטעמו. נטען עוד כי הבקשה מהווה דיג אסור במידע או במסמכים.
6.לגופה של בקשה הוסיפה הנתבעת וטענה כי כבר בדיונים המוקדמים הבהירה הנתבעת שהתובע פוטר מעבודתו עקב חוסר שביעות רצון מהותי ונמשך מעבודתו ומתפקודו, ולא עקב אירוע ספציפי כזה או אחר. על כן, המידע המבוקש אינו חיוני לצורך ליבון עיקרי המחלוקת שבין הצדדים, וממילא לא יתרום ליעילות הדיון.
7.לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה ושקלתי את טענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
8.דרך המלך היא שהליכי גילוי ועיון במסמכים מתנהלים בין בעלי הדין בלבד, וככלל בית הדין לא יתן צו גילוי מסמכים המופנה כנגד צד שלישי, שאינו צד להתדיינות (ע"ע 28222-05-10 מכתשים מפעלים כימיים בע"מ – יהודה פלצ'י, מיום 21/9/2010). לאחרונה דן בית המשפט העליון בבקשה למסירת מסמכי הנהלת חשבונות של חברה שאינה צד להליך, וחזר על הכלל לפיו גילוי מסמכים נוהג בין בעלי הדין, ורק במקרים חריגים יופנה כלפי צו שלישי, כגון במקום בו הצד השלישי נמצא בבעלותו או בשליטתו של בעל הדין.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
