- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סע"ש 52143-06-14 ח'ליל נ' מרכז בית אלמקדס (פנורמה) הרפואי בע"מ ואח'
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה ירושלים |
52143-06-14
18.1.2015 |
|
בפני השופט: אייל אברהמי - סגן הנשיאה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: ג'ריב ח'ליל עו"ד איבראהים אגבאריה |
נתבעים: 1. מרכז בית אלמקדס (פנורמה) הרפואי בע"מ 2. חברת א.ע. מרכז אלקודס הרפואי בע"מ 3. ראג'ח אבו עצב עו"ד חליפה עבאסי |
| החלטה | |
-
בפניי בקשת התובע למתן צו לגילוי ועיון במסמכים, תגובת הנתבעים 2 – 3 ותשובת התובע. כמו כן הגישו הנתבעים 2- 3 בקשה לסילוק על הסף מחמת העדר יריבות ופורום לא נאות. התובע ביקש ארכה להגשת תגובתו לבקשת הנתבעת, כך שתינתן קודם לכן החלטה בבקשה לגילוי מסמכים. כמו בן ביקש התובע כי יינתן פסק דין בהעדר הגנה כנגד הנתבעת 1 שקיבלה את כתב התביעה ביום 15.11.14 אולם לא הגישה כתב הגנה.
-
לאחר עיון בטענות הצדדים, הגענו למסקנה כי מן הראוי שהתובע ימסור תגובתו לבקשה לסילוק על הסף כבר מעתה, ולא ימתין עד למתן החלטה בבקשה לגילוי מסמכים. התובע יגיש אפוא תגובתו לבקשה לסילוק על הסף תוך 14 יום.
-
לטענת הנתבעת 2, היא מפעילה מרפאות במזרח ירושלים, ולא בסמיר אמיס ובקלנדיה, בהן עבד התובע, ועל כן למשל אין ברשותה את הסכמי השכירות הרלוונטיים למרפאות אלו. בבקשה לסילוק על הסף שהגישו הנתבעים 2 -3 מיום 4.1.15 ציינו כי הנתבע 3 היה מנכ"ל של חברת "אלקודס 2000" (ולא של הנתבעת 1, כפי שטען התובע) והיא זו שהיתה לטענתם מעסיקתו של התובע ופעלה במרפאות במזרח ירושלים. התובע יבהיר תוך 14 יום מדוע הוא סבור שיש לחייב את הנתבע 3 והנתבעת 2 למסור מסמכים שברשות חברת "אלקודס 2000" שאינה נתבעת בתיק, או מסמכים של הנתבעת 1, שלטענתם אינה קשורה אליהם והנתבע 3 אינו מנכ"ל או בעל מניות בה. כמו כן יתייחס לטענת הנתבעת 2 לסודיות וחיסיון ההסכמים בינה לבין קופ"ח כללית, ויבהיר אם הוא מסתפק בעיון בחלקים הנוגעים לעובדי הנתבעת. התובע יבהיר עד המועד האמור אם הוא טוען שעבד במרפאה השייכת לנתבעת 2, לנוכח טענתה כי לא פעלה באזורים שמחוץ למזרח ירושלים, בהם עבד התובע, ויצרף אסמכתאות לאמור ככל שיש בידיו.
-
כתובת הנתבעת 1, לפי הפרטים שמסר התובע בתצהיר המוסר, היא "ראס אל עמוד, מלון פנורמה". מעיון בתיק בית הדין עולה כי ההחלטות שנשלחו למען זה בדואר רשום שבו בציון "מען בלתי מספיק" או "לא ידוע", ביניהן ההחלטה המורה לנתבעת 1 להבהיר מדוע לא הגישה כתב הגנתה במועד. לעת הזו אין אפוא מקום ליתן פסק דין בהעדר הגנה כנגד הנתבעת 1. התובע ימציא החלטה זו לנתבעת 1 תוך 14 יום ויודיע לבית הדין על עשותו כן עד המועד האמור. כמו כן יודיע עד המועד האמור אם בידיו כתובת מדויקת יותר של הנתבעת 1 וכן פרטי התקשרות נוספים, כגון מס' טלפון.
-
הנתבעת 1 תודיע תוך 14 יום מיום קבלת החלטה זו מדוע לא הגישה כתב הגנה במועד ומדוע לא יינתן כנגדה פסק דין בהעדר הגנה בשל כך.
בנסיבות העניין אין צו להוצאות.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
