סע"ש 5055-05-13
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה ירושלים |
5055-05-13
9.8.2016 |
|
בפני השופטת: שרה ברוינר ישרזדה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: פרחאן עלי בני עודה עו"ד סוואלחה |
נתבע: ירמיהו כהן עו"ד סנדר |
| פסק דין | |
לפנינו תביעת התובע לתשלום זכויות שונות הנובעות מתקופת עבודתו וסיומה.
רקע נדרש
-
הנתבע הוא בעל משק חקלאי במושב משואה. בזמנים הרלבנטיים גידל במשק ענבים, תמרים וירקות שונים.
-
התובע עבד אצל הנתבע, מעמדו שנוי במחלוקת.
-
התובע מתגורר בכפר טמון (נפת ג'נין) .
-
בפתח דיון ההוכחות שנתקיים בתיק זה הסכימו הצדדים כי חלף שמיעת ראיות נפרדת בהליך זה ישמעו עדויות בתביעתו של אחי התובע, וליד עלי בני עודה כנגד הנתבע , אשר אף היא נשמעה באותו יום בבית הדין במסגרת תיק סע"ש 47890-05-13 (להלן: וליד, ההליך האחר), כאשר העדויות ששמשו בהליך האחר ישמשו גם לצרכי הליך זה. נוכח האמור שמשו תצהירי העדים בשני התיקים לצרכי כל אחד מהם והם אף נחקרו ביחס לתצהיריהם שבשני ההליכים בצוותא חדא.
עיקר המחלוקות שבין הצדדים
-
הצדדים אינם חולקים על קיומה של התקשרות ביניהם, אלא שהם חלוקים בנקודות הבאות:
האם נכנסים היחסים בין הצדדים בגדר יחסי עובד- מעביד, מהי תקופת עבודתו של התובע, והאם עבד ברצף אצל הנתבע כטענתו, או שמא לתקופות מסוימות, בקבלנות; בהתאם , מה היו שעות העבודה היומיות - 8 (כתובע)או 6 (כנתבע) וכמה שולם בגינן: לענין זה טוען התובע כי שולמו לו 60 ₪ ליום בעוד הנתבע טוען כי שילם 80 ₪ ליום בלבד ; בקשר לכך האם יש זכאות להשלמה לשכר מינימום- בהקשר זה טוען הנתבע טענות בדבר הדין הרלבנטי החל על הצדדים- לטענתו, היות והתובע עבד בשטחים שמחוץ לגדר הישוב, יחד עם עובדים פלשתינאים בלבד, הרי שמכח צווי האלוף מחד, ומכח הלכת גבעת זאב (בג"ץ 5666/03 עמותת קו לעובד- בית הדין הארצי לעבודה (10.10.07)) מאידך- לא חלות עליו הוראות חוק שכר מינימום, לכל הפחות עד שנת 2008. כנגזרת משאלות אלה חלוקים הצדדים גם בשאלת זכאותו של התובע לדמי הבראה, חופשה שנתית, דמי נסיעות, דמי חגים ופיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה. עוד חלוקים הצדדים בשאלת נסיבות סיום היחסים ביניהם ובשל כך בשאלה האם זכאי לפיצויי פיטורין ודמי הודעה מוקדמת.
-
לא למותר לציין כי הנתבע טען טענות התיישנות והתובע בקדם המשפט הסכים כי יש להכפיף תביעתו לכך.
-
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|