חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סע"ש 21558-04-15

: | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
21558-04-15
21.6.2015
בפני הרשמת:
כרמית פלד

- נגד -
התובעת:
אליזבת אנצ'טה
עו"ד עדי מני
הנתבעים:
1. אליהו ברבי
2. גבי ברבי

עו"ד מיכל בן דוד הדני
החלטה

לאחר שעיינתי בבקשת הנתבעים למחיקת התביעה על הסף, נוכח גירושה של הנתבעת מארץ והיעדר אפשרות, לכאורה, להוכחת התביעה בטרם נחקרה התובעת על תצהירה (להלן: "הבקשה"), ובהתנגדות התובעת לבקשה, מצאתי כי אין מקום להיעתר לבקשה.

  1. בהתאם להלכה פסוקה ומושרשת סעד של סילוק על הסף הינו צעד קיצוני, הננקט בבתי הדין לעבודה במקרים חריגים, במשורה וביד קמוצה (ע"ע (ארצי) 408/07 מדינת ישראל נגד משה כהן( 13/2/08); דב"ע (ארצי) מז/3-15 אפנר נגד מפעלי הדסה לנוער (לא פורסם); דב"ע (ארצי) יא/3-31 חיפה כימיקלים בע"מ נגד אברהם כלפון, פד"ע כב 518).

  2. בית הדין יעדיף תמיד את בירור המחלוקת לגופה וסילוק התביעה על הסף ייעשה רק במקרים קיצוניים ובלית ברירה.

  3. במידה וקיימת אפשרות – ולו קלושה – שהתובע יזכה לקבל מהנתבע הרלבנטי את הסעד שנתבע, אין נועלים בפניו את דלתות בית הדין (דב"ע נב/217-3 אגודה ארצית של מנהלים ומורשי חתימה של הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ ואח' - הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ ואח', פד"ע כז' 3, 14; עתירה לבג"ץ נדחתה: בג"ץ 3679/94 אגודה ארצית של מנהלים מורשי חתימה של הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ ו- 126 אח' נ' בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב יפו ואח', פ"ד מט(1)573, 590-586).

  4. ב"כ התובעת ציין בתגובה לבקשה כי יתכן שהתובעת תוכל להגיע לישראל למועד ההוכחות או כי ניתן יהיה לגבות מנמה את עדותה באופן אחר (וידאו קונפרנס). עוד נטען כי בית הדין עשוי יהיה להכריע בתביעה על בסיס חקירת הנתבעים בלבד, תוך התייחסות למסמכים שונים שיוצגו.

  5. בשלב מקדמי זה לא ניתן להכריע ולקבוע כי אין כל אפשרות – ולו קלושה – כי התובעת לא תוכל באופן כלשהו לזכות בסעד הנתבע, או בחלקו.

  6. בנסיבות אלה ובטרם הובהר האם קיימת לתובעת האפשרות להוכיח את תביעתה, או את חלקה, בין בדרך של גביית עדותה באופן כלשהו ובין בדרך של הוכחת התביעה באמצעות חקירת הנתבעים, תוך התחשבות בנטלי ההוכחה השונים הקבועים בדין, אין מקום – כבר בשלב מקדמי זה - לנעול בפני התובעת את דלתות בית הדין ולמחוק את התביעה על הסף.

  7. על כן, הבקשה נדחית.

  8. שאלת ההוצאות תשקל בסיום ההליך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>