- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סע"ש 20039-05-15 פ' נ' מדינת ישראל- משטרת ישראל
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה ירושלים |
20039-05-15
28.5.2015 |
|
בפני השופט: דניאל גולדברג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: י' פ' עו"ד אלכסנדר ספינרד |
משיבה: מדינת ישראל- משטרת ישראל עו"ד מפרקליטות המדינה |
| החלטה | |
החלטנו לדחות על הסף מחוסר סמכות עניינית את בקשת המבקש לסעדים זמניים, ולהלן נימוקינו:
העובדות
-
המבקש, מר י' פ', מועסק במשטרת ישראל (להלן- "המשיבה" או "המשטרה") משנת 1993 בתפקידי שטח שונים. בחודש אפריל 2012 קודם המבקש לתפקיד רפ"ק מפקד בית ספר מחוז ש"י (להלן- בית הספר).
-
במהלך שירותו נפצע המבקש בשני אירועים שונים שהוכרו על ידי המשטרה כ"פציעה בתפקיד". האירוע הראשון מיום 20.10.99 במהלכו נפצע המבקש בגב תחתון, והאירוע השני מיום 27.10.01 במהלכו נפצע בגב, בצוואר ובראש.
-
המבקש הוכר על ידי משרד הביטחון בשנת 2000 כנכה ונקבעה לו נכות קבועה בשיעור 25%.
-
בנוסף, עבר המבקש בשנת 2012 ניתוח קיצור קיבה.
-
ביום 14.8.13 עבר המבקש ניתוח בגב (עקב החמרת מצבו הרפואי כתוצאה מפציעתו בתפקיד) ושהה בחופשת מחלה עד ליום 5.1.14.
-
אין חולק כי המבקש נעדר מעבודתו בשל מחלה עקב פציעותיו בשני האירועים שפורטו לעיל (וכן בימי מחלה נוספים שאינם נובעים מחמת אחת מפציעותיו בתפקיד) וכי הוטלו עליו הגבלות רפואיות שונות. כך למשל, בשנת 2013 נעדר המבקש 173 ימים, מתוכם 162 ימי מחלה בגין הפציעה בתפקיד מיום 27.10.01 והניתוח שעבר עקב החמרת מצבו הרפואי בעקבות הפציעה. בחודשים אפריל עד יוני 2013 הוטלו על המבקש הגבלות של עבודה בתנאי חדר, 7 שעות עבודה. בחודשים יולי עד ספטמבר 2013 הוטלו על המבקש הגבלות של עבודה בתנאי חדר, 6 שעות עבודה.
-
עם חזרתו לעבודה לאחר סיום חופשת המחלה, התגלתה אצל המבקש מחלת המלנומה. המבקש נאלץ לעבור בדחיפות ניתוח להסרת 2 בלוטות הלימפה, ושהה בחופשת מחלה עד ליום 10.3.14. בתום חופשת המחלה יצא המבקש לחופשה שנתית וחזר לתפקידו כמפקד בית הספר ביום 23.4.14. על פי המלצת הרופא המשטרתי, ד"ר יורי מזין (ובהמלצת הרופא המנתח של המבקש), הוטלו על המבקש הגבלות של אי חשיפה לשמש, פטור ממאמץ וביצוע עבודה משרדית בלבד בשנת 2014.
-
עקב היעדרויותיו הרבות של המבקש בשל מחלה וההגבלות שהוטלו על עבודתו, החליטה המשיבה לכנס "ועדת מוגבלים/חולים" (להלן- ועדת מוגבלים) בעניינו של המבקש. ועדת מוגבלים מורכבת מיו"ר (מפקד) וחברים בה קצין כוח אדם, קצין רווחה ורופא היחידה. בסמכותה של ועדת מוגבלים להחליט לגבי שוטר חולה או מוגבל אם ניתן לשבצו לתפקיד שיהלום את מגבלותיו הרפואיות או שיש צורך לזמנו להופיע בפני ועדה רפואית משטרתית (ור"מ) בה חברים שלושה רופאי משטרה שמונו בידי קצין רפואה ראשי.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
