חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סע"ש 13228-04-13 ועקנין נ' עמותת תלמוד תורה כנגד כולם

: | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
13228-04-13
2.10.2014
בפני השופטת:
שרה ברוינר ישרזדה

- נגד -
מבקשת:
תמרי"ן ועקנין
משיבה:
עמותת תלמוד תורה כנגד כולם
החלטה
 

המבקשת מבקשת כי נורה על זימון עדים מטעמה. כל העדים הם עובדי המשיבה. הבקשה הוגשה באיחור ניכר היות ובהתאם להחלטה מיום 5.11.14 היה עליה לעשות כן ביחד עם הגשת תצהירי העדות מטעמה, ולא לאחר הגשת תצהירי המשיבה. לטענתה סברה כי עדים אלה יובאו על ידי המשיבה עצמה, ולפיכך לא ביקשה העדתם קודם לכן.

הבקשה הועברה לתגובת הצד שכנגד אשר מצא לנכון להשיג השגות טכניות בקשר לבקשה אך לא להתיחס לתוכנה. מכאן יש להסיק כי המשיבה עצמה אינה מעונינת אף נוכח הבקשה, להעיד אותם עדים.

הטעם שניתן לאי הגשת הבקשה במועד אינו מקובל- צד אינו אמור להניח כי עדים שהוא מעונין בהעדתם יובאו לעדות על ידי הצד שכנגד. עם זאת , ככל שיש בהעדתם של עדים כדי להביא לבירור האמת, יעדיף בית הדין להתיר זימונם על אף האיחור בהגשת הבקשה, ובלבד שיש צורך של ממש בהעדתם.

ואולם דומה כי המבקשת מרחיבה יתר על המידה את הדרוש לבירור הסוגיות שבמחלוקת. לפיכך, לא תותר העדת כל העדים.

מעבר לאמור , לא תותר העדתה של הגב' עמרני. עדה זו אינה עובדת המשיבה כיום. המבקשת מסבירה כי אינה מעונינת לפגוע ביחסיה שלה עם הרב ברוך שגם אותו מבקשת להעיד, על ידי הגשת תצהיר מזכירתו, הגב' עמרני. טעם כזה להמנעות מהגשת תצהיר אינו יכול להתקבל. משלא הוגש תצהיר ומשמטעמים בלתי רלבנטיים אף לא נעשה כל מאמץ להגשתו, נדחית הבקשה לזימונה.

אשר לשלושת העדים האחרים- דומה כי לפחות לגבי ה"ה אילוז וברוך, מדובר בכפל עדויות בנושאים דומים. עם זאת משאיר בית הדין לשיקולה של המבקשת אילו שנים מבין השלושה יזומנו לעדות, וזאת בהתחשב גם בכך שלגבי שלושת העדים לא ניתן כל פירוט לתוכן הנושאים שלגביהם ידרש מי מהם להעיד לבד מנסיבות היכרותם עם המבקשת.

הודעת המבקשת תוגש בתוך 10 ימים והעדים יזומנו בהתאם בלא צורך בהחלטה נוספת.

 

 

 

 

ניתנה היום, ח' תשרי תשע"ה, 02 אוקטובר 2014, בהעדר הצדדים.

 

 

Picture 1

 

  התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>