חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סמימיאן נ' רחמים ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום ירושלים
38147-04-10
27.3.2011
בפני :
אנה שניידר

- נגד -
:
שמואל סמימיאן
:
1. ברחק רחמים
2. דוד בן עטר

החלטה

החלטה

עניינו של ההליך שלפנינו, בקשה למתן צו הצהרתי לפיו משכון אשר נרשם אצל רשם המשכונות, בטל מהטעם כי הוא פיקטיבי.

כעולה מן הבקשה, בין המבקש למשיב 2 התנהלו הליכים משפטיים שבמהלכם רשם המשיב 2 משכון על ביתו, לטובת גיסו, המשיב 1 , ככל הנראה במטרה להוציא נכסים מבעלותו.

לפניי בקשת המשיב 2 להורות על עיכוב ההליכים בתיק מהטעם כי ביום 15.12.10 הוציא בית המשפט המחוזי בירושלים צו כינוס לנכסי המשיב 2 אשר במסגרתו ניתן גם צו עיכוב הליכים נגד המשיב 2 (הלן – צו הכינוס).

המבקש מתנגד לבקשה בטענה כי בשל מהותו של הליך זה, שאינו תביעה כספית, אין צו הכינוס מהווה עילה לעיכובו הואיל ולדבריו, עיכוב ההליכים חל על חובות בני תביעה בלבד, מה שלא מתקיים בענייננו.

כמו כן, טוען המבקש, כי גם אם תתקבל בקשת המשיב 2 - הרי שהיא חלה על המשיב 2 בלבד ובכל מקרה יש להמשיך את ההליכים נגד המשיב 1, שנגדו לא הוצא צו כינוס.

לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, החלטתי להיעתר לבקשה ולעכב את ההליכים שלפנינו עקב צו הכינוס.

סעיף 20 (א) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"מ- 1980, עוסק בנכסי החייב ומעמדם עם מתן צו כינוס בעניינו של החייב.

לפי סעיף זה, מנוע הנושה לפתוח או לקיים הליכים משפטיים כנגד החייב, אלא ברשות בית המשפט (בית המשפט המחוזי), ותחת זאת עליו להגיש תביעת חוב.

אכן התביעה שלפנינו איננה כספית, אולם תוצאתה, אם תתקבל בסופו של יום, תביא באופן עקיף לירידה ופגיעה בנכסיו של המשיב 2, אשר בעניינם מנועים אנו לדון מפני צו הכינוס.

אין בידי לקבל את הטענה כי יש להמשיך את ההליך נגד המשיב 1 בלבד. הגם שמדובר בשני אנשים נפרדים - הרי שלאור ההליך שלפנינו, הפרדה כזו תהא מלאכותית וספק אם תביא להכרעה במחלוקת העיקרית שבין הצדדים.

מכל האמור, הנני מורה על עיכוב ההליכים בתובענה עד להחלטה אחרת.

9. הצדדים יודיעו על המצב בתיק עד ליום 27.10.11.

המזכירות תשלח העתק מההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, כ"א אדר ב תשע"א, 27 מרץ 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>