סלצר נ' רמון

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות נתניה
34336-10-10
5.6.2011
בפני :
יעל קלוגמן

- נגד -
:
ויליאם סלצר
:
ארנון רמון
פסק-דין

פסק דין

1. התובע הוא מתווך נדל"ן. הנתבע הוא נציג של ארגון "בת עמי" שעוסק בשירות לאומי של בנות, בהתנדבות.

ביולי 2010 חיפש הנתבע דירות להשכרה, לשם שיכונן של הבנות המתנדבות בשנת הלימודים הקרבה. סייע לו בכך רכז הדיור של "בת עמי", מר אשר לוי.

החיפושים התמקדו בבניין חדש, ברח' מוצקין 22 ג' בנתניה, שזה אך אוכלס, והיו בו מספר דירות להשכרה.

2.אין מחלוקת כי התובע תיווך והביא לחתימת הסכם שכירות, לגבי דירה בקומה 3 של אותו בניין, ואין מחלוקת כי עבור שירות זה שילם לו הנתבע את דמי התיווך.

טופס הזמנת שירותי התווך אצל התובע נחתם ביום 8.7.10, על ידי מר אשר לוי, והדירה הראשונה שרשומה בו היא הדירה בקומה 3, אשר לגביה נחתם הסכם שכירות, בנוכחותם של התובע והנתבע, ביום 15.7.10.

3.המחלוקת נסבה על דירה בקומה 5 של אותו בניין, ששייכת למר נרקיס רצון.

התובע טוען כי הוא זה שתיווך עבור הנתבע גם דירה זו, ובתביעה דנן הוא תבע את דמי התיווך, אשר הנתבע סירב לשלם לו.

מנגד טוען הנתבע כי הקשר עם בעל הדירה לא נוצר על ידי התובע, אלא על ידי מתווך אחר, מר רונן חזקלוביץ (רוני), ולתובע לא היה קשר למאמצי התיווך לגבי דירה זו.

4.הנתבע טוען כי על גבי הדירה בקומה 5 היה תלוי שלט פרסום ובו מספר הטלפון של המתווך רוני. לדבריו, ביום 1.7.10 הוא התקשר אל רוני על פי מספר טלפון זה, ורוני תיווך בינו לבין בעל הדירה, מר רצון, שהוא ידיד טוב של רוני. רוני קישר בין הנתבע לבין רצון, ולאחר מו"מ נחתם ביניהם, ביום 25.7.10, חוזה השכירות לגבי הדירה בקומה 5. לטענת הנתבע, התובע לא נטל כל חלק ביצירת הקשר עם בעל הדירה ובגיבוש ההסכמה שהניבה את הסכם השכירות.

5.אין מחלוקת כי ביום 15.7.10, במעמד החתימה על חוזה השכירות לגבי הדירה בקומה 3, שאל התובע את הנתבע אם הוא מעוניין בדירה או בדירות נוספות באותו בניין, וכי באותו מעמד הוסף - בהסכמת הנתבע - שמו של הנתבע בטופס הזמנת שירותי התיווך אצל התובע, מתחת לשמו של מר אשר לוי. עוד אין מחלוקת בדבר הוספתן, בטופס, של שתי דירות, מתחת לרישום הדירה הראשונה (זו שבקומה 3), וכי הראשונה מבין שתי הדירות הללו היא הדירה בקומה 5, מושא המחלוקת.

מכאן נפרדות גירסות הצדדים: הנתבע טוען כי העמיד את התובע על כך שאולי הוא (הנתבע) כבר ראה את הדירות, שהתובע הוסיף על גבי הטופס, והתובע השיב לו: "את אלה לא ראית". הנתבע טוען כי נתן אמון בתובע, ועל כן לא בדק אם הדירה בקומה 5 היא אותה דירה שכבר ראה, באמצעות תיווכו של המתווך רוני. הנתבע ציין כי בכל קומה מצויות 4 דירות, וכאמור - עמדו להשכרה מספר דירות באותו בניין.

התובע כופר בתוכן חילופי הדברים שהנתבע טוען לו. לטענתו, הוא הציע לנתבע לראות את הדירה בקומה 5, אך הנתבע השיבו כי אין זה מתפקידו לראות את הדירות, וכי אין אף צורך בכך, כיוון שמדובר בדירות חדשות, והוא מכיר את הדירה בקומה 3, שזהה לדירה בקומה 5. כאמור, אין מחלוקת כי הוספתה של הדירה בקומה 5 אל הדירות, שנרשמו בטופס הזמנת התיווך של התובע, נעשתה ביום 15.7.10. הנתבע טוען כי הדבר היה לאחר שהמתווך רוני כבר הראה לו דירה זו, וזאת לאחר שהקשר עם רוני נוצר עוד ביום 1.7.10.

6.מטעם הנתבע העיד בעל הדירה, מר נרקיס רצון. הוא העיד כי התיר למתווך רוני לתלות את השלט שלו בדירתו שבקומה 5, בהיות רוני ידיד טוב שלו. מר רצון אף העניק לרוני בלעדיות לגבי השכרת דירתו (או מכירתה, אפשרות שאף היא עמדה על הפרק). מר רצון העיד כי רוני הודיע לו, שהנתבע (או "בת עמי") יצרו עמו קשר. רוני הראה את הדירה לנתבע, ולאחר מגעים ביניהם סוכמה עסקת ההשכרה. מר רצון העיד כי מתווכים רבים פנו אליו בעניין הדירה, ובהם אף התובע, שהרבה להתקשר אליו, אולם לדבריו - בכל השיחות הללו הוא השיב לתובע, שהמתווך רוני מטפל באופן בלעדי בהשכרת הדירה. רצון שלל את טענת התובע, כאילו הוא ניהל עמו מגעים בעניין בקשת הנתבע להפחית את שכר הדירה שהתבקש, ושלל בתוקף את טענת התובע, כאילו הוא נתן לו "אור ירוק" להמשיך, מטעמו, במגעים עם הנתבע. רצון חזר על דבריו, כי הוא הודיע לתובע, שהמתווך רוני הוא היחיד שמטפל מטעמו בעניין הדירה. לשאלות התובע בעניין זה, בחקירה הנגדית, השיב רצון: "התקשרת פעמים רבות, אך בכל שיחה נפנפתי אותך על הסף ואמרתי לך: רוני מטפל, ושתדבר אתו" (בעמ' 4 לפר').

רצון עומת אף עם טענת התובע, כי התובע נתן לו את מספר הטלפון הנייד של הנתבע. רצון השיב כי לא זכור לו דבר כזה.

התובע עצמו ציין, בכתב התשובה שהגיש, כי רצון לא שילם לו דמי תיווך, כיוון שלא חתם על טופס הזמנת שירותי תיווך ממנו.

התובע זימן את המתווך רוני כעד מטעמו. מר חזקלוביץ (רוני) העיד כי רצון הוא ידיד טוב שלו, וכי הוא ביקש ממנו לטפל בהשכרה או במכירה של הדירה, ואף חתם על הזמנת שירותי התיווך שלו, תוך מתן בלעדיות. בהתאם לכך, תלה רוני את השלט שלו על הדירה, ואנשי "בת עמי" יצרו עמו קשר על פי השלט שלו. רוני נפגש עם נציג "בת עמי", החתים אותו על טופס הזמנת שירותי תיווך והראה לו את הדירה. לאחר מכן קישר רוני בין בעל הדירה, מר רצון, לבין הנתבע, והשניים ניהלו מו"מ, אשר בסופו סוכמה ונחתמה עסקת השכירות.

7.לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את העדים, מסקנתי היא כי התובע לא הוכיח, שהוא היה הגורם היעיל לגבי עסקת השכירות של הדירה בקומה 5.

כאמור, אין מחלוקת כי התובע הוא שתיווך לנתבע את הדירה בקומה 3, ועבור כך אף שולמו לו דמי התיווך.

לגבי הדירה בקומה 5, נוצר גרעין המחלוקת במעמד של השלמתה המוצלחת של העסקה לגבי הדירה בקומה 3, כאשר שמו של הנתבע הוסף לטופס הזמנת שירותי התיווך של התובע, והוספו אף שתי דירות בבניין המדובר, מבלי שהנתבע ראה אותן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>