חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סלע שווק מוצרי בטון (2002) בע"מ ואח' נ' א.יל סלע 1991 בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום אשדוד
1476-06
13.6.2010
בפני :
גיל דניאל

- נגד -
:
סלע שווק מוצרי בטון (2002) בע"מ
:
א. י . ל סלע 1991 בע"מ
החלטה

החלטה

לתצהירו של העד מטעם התובעת צורף מסמך הנושא כותרת חוו"ד וזאת כנספח לתצהיר.

לאחר שבאי כח הנתבעים וצדדי ג' ד' הודיעו כי הם מתנגדים להגשת המסמך האמור כראיה הואיל ומדובר בחוו"ד מומחה הודיעה ב"כ התובעת כי הוא מבקש לזמן את המומחה לעדות.

במענה לכך התנגדו באי כח יתר הצדדים הואיל ולמעשה לא הוגשה חוו"ד המומחה, כחוו"ד ערוכה כדין וכדרך שבה יש להגיש חוו"ד מומחה בהליך משפטי.

ב"כ התובעת מבקש למעשה להגיש בשלב זה חוו"ד מומחה מטעם התובעת.

בחנתי השאלה האם חוות דעתו של המומחה מטעם ביהמ"ש צריכה להיות יחידה או שמא שמרו הצדדים על זכותם להגיש חוות דעת מומחים מטעמם. בדרך הדברים הרגילה, חוו"ד של המומחה מטעם ביהמ"ש חוסמת בעלי הדין להגשת חוות דעת מומחים מטעמם, אלא אם הוסכם אחרת.

כמו כן, ההליך התנהל באופן שלפיו העיד המומחה מטעם ביהמ"ש מתוך הנחה כי אמנם חוות דעתו היא היחידה בתיק.

ב"כ התובעת לא הפנה תשומת לב ביהמ"ש כי למעשה התובעת מבקשת להגיש חוו"ד מומחה מטעמה.

עם זאת, מעיון בתיק, בשעה שהתנהל בפני כב' השופט חזק עולה כי אכן היתה הודעה מטעם ב"כ התובעת, טרם מינוי המומחה מטעם ביהמ"ש כאשר בה עמד על זכותה של התובעת ובהגשת חוו"ד המומחה מטעם התובעת. עוד יש לכך רמז באחד מהדיונים אשר בו ציינו באי כח הצדדים שמירת זכותם להגשת חוות דעת מטעמם.

הנה כי כן, התובעת היתה זכאית להגיש חוו"ד מומחה אך בפועל לא הוגשה חווה"ד וכיום עומדת בפני ביהמ"ש בקשה להגשתה, הרבה לאחר המועד שנקבע להגשת ראיות התובעת ואף לאחר שנשמעה עדותו של המומחה מטעם ביהמ"ש. כמו כן אילו היתה מוגשת חווה"ד במועד, ניתן היה לשמוע עדותו של המומחה בדיון היום, דיון שהוקדש לשמיעת ראיות התובעת והדיון הבא הקבוע בתיק שוריין לצורך שמיעת עדויות הנתבעת.

מהמפורט לעיל עולה כי לא ניתן לחסום התובעת להגשת חוו"ד מטעמה אך לנוכח התנהלות הדברים, יש להטיל על התובעת הוצאות המשפט הקשורות למועד המאוחר ובכלל זאת לצורך בקביעת מועד נוסף לדיון לשמיעת עדותו של המומחה מטעמה.

חוו"ד התובעת תוגש תוך 30 יום.

בדיון שנקבע ליום 14.9.10 תישמע עדותו של המומחה מטעם התובעת, במקום שמיעת עדות עדי הנתבעת כפי המתוכנן.

התובעת תישא בהוצאות הנתבעת, צדדי ג' ו- ד' בסך של 2,500 ₪ לכל אחת. הסכומים ישולמו תוך 30 יום.

ניתנה והודעה היום א' תמוז תש"ע, 13/06/2010 במעמד הנוכחים.

גיל דניאל, שופט

הוקלד על ידי: סיגל גמליאל התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>