חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סלימאן נ' ממן

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
10005-07-11
4.9.2011
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
שלמה ממן
:
חסיב סלימאן
החלטה

החלטה

בפני התנגדות לביצוע שטר, המוגשת ביחס לשיק על סך 1,300 ₪, ליום 28.9.00, משוך על בנק לאומי.

ההתנגדות הוגשה לכאורה באיחור, שכן על פי הרשום בתיק ההוצאה לפועל, נמסרה האזהרה לידי בן משפחה של המבקש, עוד בשנת 2001, אלא שלטענת המבקש, מזה 30 שנה אינו מתגורר בישראל, אלא בארצות הברית, ועל כן לא נודע לו על התיק, עד שהגיע לאחרונה לביקור בארץ, והתברר לו כי יציאתו מהארץ הוגבלה, בשל תיק זה.

בטרם הוגשה ההתנגדות שבפני הגיש המבקש בקשה לביטול הגבלתו מלצאת את הארץ. זו התקבלה, לאחר שהופקד בקופת ההוצאה לפועל מלוא סכום החוב העדכני, סך של כ-4,500 ₪.

המשיב הגיש תגובתו להתנגדות, וזו עומדת בפני.

המבקש טוען, כי לא היה לו חשבון בבנק לאומי, וכי לא הוא משך את השיק. לכשנודע למבקש אודות ההליך בלשכת ההוצאה לפועל פנה למשטרת ישראל בתלונה על זיוף והתחזות. המבקש פנה במכתב לבנק לאומי על מנת לברר כיצד נפתח חשבון, אם אמנם נפתח חשבון, על שמו, שעה שהוא כלל אינו מתגורר בארץ.

לטענת המשיב, טענות המבקש תמוהות, ולא ייתכן כי נפתח חשבון בבנק מבלי שהמבקש יהיה מעורב בכך. עוד טוען המשיב, כי האזהרה נמסרה כדין לידי אחיו של המבקש, ועל כן אין לאפשר לו להעלות את התנגדותו כעת, 11 שנים מאוחר יותר, ובשעה שהמבקש לא הוכיח במסמכים את טענתו, כי אינו מתגורר בארץ.

מאחר והמבקש כבר הפקיד בקופת ההוצאה לפועל את מלוא סכום החוב העדכני, ולמרות סימני השאלה שעולים מתגובת המשיב והזמן שחלף מאז מסירת האזהרה, לכאורה, לידי אחי המבקש; אני סבורה כי יש ליתן למבקש את יומו בביהמ"ש, בטענות שהן, ללא ספק, כבדות משקל, ומהוות הגנה טובה מפני התביעה השטרית, ככל שתתקבלנה.

על כן, אני מורה על קבלת ההתנגדות.

הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובע יגיש תצהיר מטעמו, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

אם לא יוגש תצהיר מטעם התובע, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובע לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.

הסכום המעוכב בלשכת ההוצאה לפועל יישאר בקופה, עד שתינתן החלטה אחרת בעניינו.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים וללשכת ההוצל"פ בעכו.

ניתנה היום, ה' אלול תשע"א, 04 ספטמבר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>