- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סידון נ' קאסם
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
28116-01-13
22.7.2013 |
|
בפני : עינת רביד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אופיר סידון |
: מוחמד קאסם |
| פסק-דין | |
פסק דין
תיק זה עניינו תאונת דרכים בין רכב התובע למשאית הנתבע. התובע תבע את הנתבע על סך של 10,003 ₪.
לטענת התובע ביום 7.8.12 בשעה 16:00 נסע מכיוון הבסיס בו הוא משרת (בסיס נחשונים) לביתו ברמת גן. לטענתו נסע בכביש 444 בכביש ימני משני נתיבים. בהמשך הנסיעה עבר נתיב אחד על מנת להגיע לנתיב ממנו הוא יכול לפנות שמאלה. כאשר עבר לנתיב השמאלי ביותר כדי לפנות הרגיש מכה מאחור. לאחר מכן המשיך בפנייה בצומת וקיבל שתי מכות נוספות. הרכב הפוגע היה משאיתו של הנתבע, המבוטחת אצל הנתבעת 2. התובע טען כי ביקש מן הנתבע לעצור אך הוא נמלט מהמקום. התובע הגיש תלונה במשטרה. בזמן הדיון הגיש התובע תמונה ממנה עולה כי פגיעתו הייתה בדיוק בצידו האחורי של הרכב וכן שרטט את מקום האירוע.
הנתבע טען כי בתאריך 9.8.12 ולא בתאריך שציין התובע בסמוך לצומת נחשונים נסע במשאיתו בנתיב הימני בכביש דו סיטרי בעל מספר נתיבי נסיעה כשלפתע, רכב התובע אשר נסע בנתיב ההשתלבות מימין סטה לנתיב נסיעתו בניסיון לעקוף את רכבו ובכך גרם לתאונה.
לאחר ששמעתי את העדויות וראיתי את ראיות הצדדים אני נותנת אמון בעדותו של התובע ומעדיפה אותה על עדות הנתבע. ראשית, התובע פנה למשטרה בו ביום בשעה 17:42 והגיש תלונה ובה תיאר את השתלשלות הדברים כך: "ביום 9.8.12 בסמוך לשעה 16:00 בצומת 444+471 רכב א 4398015 נהגו קאסם מוחמד פגע בחזית באחור רכב ב 7169976 נהגו אופיר סידון אשר נסע לפניו כתוצאה נגרם נזק לכלי הרכב ונהג רכב ב קיבל טיפול רפואי." שנית, תיאור הנתבע את השתלשלות האירועים, דהיינו שהתובע סטה לנתיבו אינה עולה בקנה אחד עם צורת הפגיעה שהיא פגיעה ישירה בצידה האחורי של מכונית התובע, כאשר לו היה מדובר בפגיעה כפי שתיאר הנתבע מצופה היה לפגיעה בצד של המכונית ולא בחלקה האחורי.
אשר לנזק שנגרם למכונית, הרי שהתביעה היא על סך של 10,003 ₪. אביו של התובע פירט את סכום התביעה כדלקמן: 3,002 ₪ - השתתפות עצמית; ערך כינון- 463 ₪ ; ירידת ערך- 1,102 ₪; אגרת פתיחת תיק- 101 ₪; העלאת פרמיה בשל היעדר תביעות – 2,850 ₪; סך הכל- 7,518 ₪ . לכך מבקש התובע להוסיף ערך של מכונית חליפית לארבעה ימים שבהם היה הרכב במוסך.
לאחר בחינת המסמכים שהוגשו בתיק הרי מקבלת את תביעתו של התובע בגין הרכיבים הבאים: השתתפות עצמית, ערך הכינון, ירידת ערך, ואגרת פתיחת תיק. כמו כן אני מקבלת את טענתו של התובע כי בשל התאונה עלתה הפרמיה של הביטוח בסך של 2,850 ₪. סך הכל אני מקבלת את רכיבי התביעה בסך של 7,518 ₪. באשר לתביעת התובע למימון רכב חלופי ל-4 ימים אני דוחה את תביעתו בגין רכיב זה. יוער כי אביו של התובע העיד כי נתן לבנו את רכבו. על כן איני מוצאת כי יש מקום לפיצוי התובע בגין רכיב זה.
סוף דבר
התביעה מתקבל והנתבעת ישלם לתובע את הסך של 7,518 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף ישלם הנתבע לתובע הוצאות בסך של 750 ₪.
בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 15 יום.
המזכירות תמציא פסק הדין לצדדים.
ניתן היום, ט"ו אב תשע"ג, 22 יולי 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
