- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סבאח נ' -מוסך שירותי סיכה
|
ס"ע בית דין אזורי לעבודה חיפה |
16763-07-11
18.6.2013 |
|
בפני : עפרה ורבנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נאזם סבאח - |
: רוני גרינברג -מוסך שירותי סיכה |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.בתוקף סמכותנו בהתאם להוראות סעיף 79 א' לחוק בתי המשפט, החל בבית הדין לעבודה, ולאור הסכמת הצדדים כי נפסוק לפשרה, ולאחר ששמענו את עדויות הצדדים ועיינו במסמכים שהוגשו, הננו מחייבים את הנתבע לשלם לתובע - נאזם סבאח ת.ז. 025782947, סכום של 138,000 ₪, אשר ישולמו תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד מתן פסק-הדין ועד התשלום המלא בפועל.
2.בפסיקת סכום זה נלקחו בחשבון הרכיבים הבאים:
א.התובע תבע פיצויי פיטורים, תמורת הודעה מוקדמת, פדיון חופשה בהתייחס לשלוש שנים אחרונות, דמי הבראה, פיצוי בגין אי הפרשות מלאות לקרן פנסיה (וזאת לאחר שהסכום שהצטבר בחברת הביטוח "אליהו", עמד על סך של 3,698 ₪), וכן תשלום עבור נסיעות.
התובע עבד אצל הנתבע בתקופה מ-1.1.2004 ועד 8.4.2011, ושכרו החודשי האחרון עמד על 8,479 ₪ ברוטו.
ב.הצדדים הסמיכו את בית הדין לפסוק לפשרה בין הסך של 121,000 ₪ לסך של 141,000 ₪, כאשר מרכיבי פיצויי הפיטורים, ההודעה המוקדמת, דמי ההבראה והפיצוי בגין אי הפרשה לקרן פנסיה, היו מוסכמים.
המחלוקת בין הצדדים היתה באשר לחופשה ובאשר לנסיעות.
אשר לנסיעות - המציא התובע אישור מחברת אגד, באשר לעלות נסיעה משפרעם עד לקרית אתא, אמנם המדובר באישור המתייחס לחודש 6/2012, ולא לתקופה הרלוונטית לעבודת התובע (מ-1.1.2004 ועד 4.8.2011), אולם ממילא הסכום שנפסק, מתייחס לתאריך העכשווי.
אשר לחופשה - טענת התובע היתה, כי לא קיבל ימי חופשה בתשלום, וכי הרשום של ימי החופשה בתלושי השכר היה פיקטיבי, בעוד שקיבל שכר רק על ימי עבודה שעבד בפועל.
כמו כן, התייחס התובע עניינית בהודעתו מ-17.7.2012, לימים שהנתבע טען שהיה בחופשה, והבהיר, כי חלק מהימים כלל לא היה בחופשה ולא רשום ביומן שהיה בחופשה, וחלק מהימים הינם ימי חג, ובסך הכל הוא קיבל ששה ימי חופשה בתשלום בשלוש השנים האחרונות לעבודתו.
אין התייחסות מפורטת בתצהיר הנתבע, לעניין החופשה והנסיעות, בהתייחס לתובע - נאזם.
ג.לקחנו בחשבון לעניין גובה הסכום את חלוף הזמן מתום יחסי עובד- ומעביד בין הצדדים ועד למועד מתן פסק-הדין, כאשר בינתיים לא קיבל התובע פיצויי פיטורים, הגם שאין מחלוקת, באשר לזכאותו.
ניתן היום, י' תמוז תשע"ג, (18 יוני 2013), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.
רבקה שלומי
נציגת עובדים
עפרה ורבנר - שופטת
דוד גבאי
נציג מעסיקים התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
