מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ס"ק 7792-03-16 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ס"ק 7792-03-16

תאריך פרסום : 20/02/2017 | גרסת הדפסה
ס"ק
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
7792-03-16
14/02/2017
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם

- נגד -
המבקשות:
1. הסתדרות העובדים הכללית החדשה
2. קטי קרקולוב

עו"ד איריס ורדי
עו"ד חנה שניצר-רהב
עו"ד גלי שטיינברג
עו"ד אילת פלזנטל-דברת
המשיבה/מתייצבות בהליך:
1. מכלוף בכור ובניו בע"מ
2. מתייצבות בהליך : התאחדות בוני הארץ
3. מדינת ישראל - היועץ המשפטי לממשלה נציבות שיוויון הזדמנויות בעבודה

עו"ד נועם מחלב ו פנינית כהן

 

עניינה של החלטה זו בסיווג ההליך שבפנינו - האם ראוי הוא להתברר כסכסוך קיבוצי, אם לאו.

 

1.ביום 3.3.16 הגישו המבקשות בקשה לסעדים קבועים במסגרת בקשת צד בסכסוך קיבוצי - להורות למשיבה להימנע מהפרת חוקי המגן הנוגעים לבטיחות ולחיי עובדיה ועובדי הקבלן העובדים בחצריה.

 

המבקשת 1 היא ארגון העובדים היציג בענף הבנייה, התשתיות, צמ"ה, עבודות ציבוריות ושיפוצים. המבקשת 2 עבדה בשירות המשיבה באמצעות חברת רום שירותי מנוף בע"מ, כמנופאית על עגורן צריח מחודש מרץ 2015 ועד להפסקת עבודתה בחודש פברואר 2016.

 

לטענת המבקשות, הפרה המשיבה חובות המוטלות עליה מכוח הוראות הבטיחות בעבודה והעסקת המבקשת 2 ועובדים אחרים באתר הבנייה נעשתה בניגוד לדין תוך העסקה פוגענית, פגיעה בכבודם של העובדים וסיכון ממשי של חייהם. במסגרת זו עותרות הן למתן צו המחייב את המשיבה לקיים את הוראות הבטיחות ולפיצוי כספי למבקשת 2 בסך של כ-500,000 ₪. עוד טוענות המבקשות כי המשיבה הפרה את הוראות חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988 (להלן: חוק השוויון), תוך שפיטרה את המבקשת 2 בפיטורים הנגועים באפליה מחמת היותה הורה עצמאי ובמסגרת זו עותרת לפיצוי המבקשת 2 בסך של 120,000 ₪.

 

בבקשתן ציינו המבקשות כי ההסכם הקיבוצי בענף הבניה מיום 29.6.15 שעליו חתומים המבקשת 1 וארגון המעסיקים שהמשיבה חברה בו, מתייחס מפורשות לנושא בטיחות בעבודה בפרק שלם שנועד להסדיר את הנושא. לעמדתן, לאכיפה במקרה זה חשיבות מיוחדת היות שהיא נוגעת לחיי אדם, וכן בקבוצת עובדים מוחלשת.

 

2.תגובת המשיבה, חברה קבלנית בתחום הבנייה, הוגשה ביום 28.3.16. לטענתה, הסכסוך אינו מתאים להתברר במסגרת הליך קיבוצי ומשכך יש לסלקו על הסף. המשיבה הוסיפה ודחתה את טענות המבקשות בדבר העסקה פוגענית ואפליה וכן בדבר הפרת הוראות הבטיחות בעבודה.

 

המשיבה סבורה כי ההליך אינו מתאים להתברר כסכסוך קיבוצי מן הטעמים הבאים:

  • לא מתקיימים במקרה דנן היסודות הקבועים בסעיף 24(א)(2) לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט-1969 (להלן: חוק בית הדין לעבודה) ובתקנה 16 לתקנות בית הדין לעבודה (סדר הדין בסכסוך קיבוצי), התשכ"ט-1969 (להלן: התקנות);

  • המחלוקת אינה נושאת אופי קיבוצי, אין לה השלכות רוחב ולכן גם אינה משפיעה על עובדים אחרים;

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ