- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ס"ע 7817-11-14
|
ס"ע בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
7817-11-14
4.5.2016 |
|
בפני השופטת: אירית הרמל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: בקשי - מחסן ברזל בע"מ |
המשיב: טג' אלדין עויסאת |
| החלטה | |
1.בפני בקשת המבקשת, היא הנתבעת, לביטול פסק הדין שניתן בהעדר הגנה ביום 27.04.2015.
רקע:
א.כתב התביעה הוגש ביום 04.11.2014.
ב.התובע הגיש בקשה ליתן פסק דין בהעדר הגנה. ביום 27.4.15 ניתן פסק הדין כמבוקש.
ג.ביום 07.01.2016 הוגשה בקשה לביטול פסק הדין, לטענת המבקשת כתב התביעה ופסק הדין לא הגיעו לידיה ונודע לה על ההליך רק בעקבות פתיחת הליכי הוצאה לפועל כנגדה. זאת, בהתאם למכתב שהתקבל אצלה ביום 20.12.15.
ד.ביום 29.02.2016 התקיים דיון בפני. לאחר הדיון ניתנה החלטתי כי המבקשת רשאית להגיש תצהיר ערוך כדין בצירוף המסמכים שהיא מבקשת להסתמך עליהם. עוד נקבע כי "בתצהיר יפורטו טענותיה בענין ביטול פסק הדין, המצאת כתבי בי הדין וטענות ההגנה".
ה.ביום 20.03.2016 הוגש תצהירו של מר יעקב בקשי בשם המבקשת, שאינה מיוצגת בהליך. המבקשת פירטה בתצהירה את טענות הגנתה ולא התייחסה לנסיבות המסירה.
המשיב מתנגד לבקשה. לטענתו כתב התביעה וההוראה להגשת כתב הגנה נמסרו למבקשת כדין, כמו כן המבקשת ידעה על הליכי ההוצאה לפועל ולמרות זאת איחרה בהגשת הבקשה. המשיב מכחיש את העובדות הנטענות בתצהיר שהוגש מטעם המבקשת בנוגע לתנאי ההעסקה וסיום יחסי העבודה.
דיון והכרעה
2.בדיון בבקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, על בית הדין לבחון האם מדובר בביטול מחובת הצדק או שמא מדובר בביטול על פי שיקול דעתו.
3.הלכה היא כי בית הדין יבטל פסק דין מחמת הצדק כאשר נפל פגם בפסק הדין, בד"כ פגם הנובע מהעדר המצאה כדין למבקש. בענייננו, למבקשת הביטול ניתנה הזדמנות להתייחס בתצהירה לנסיבות ההמצאה, אך היא לא עשתה כן, לא הוכח כי נפל פגם בהמצאה ולכן אין מקום לבטל את פסק הדין מחובת צדק.
4.במסגרת ביטול פסק דין על פי שיקול דעתו של בית הידן, על בית הדין לבחון שתי שאלות, הראשונה, מהי הסיבה אשר גרמה לכך שהמבקש לא הגיש כתב הגנה מטעמו והשנייה, מהם סיכויי ההצלחה של טענות המבקש ככל שיבוטל פסק הדין. נפסק כי השאלה השנייה היא העיקר ואילו לשאלה הראשונה חשיבות משנית. מבקש הביטול אינו נדרש להוכיח כי הגנתו איתנה ובטוחה, די שיראה כי מדובר בהגנה אפשרית. לאחרונה שב בית המשפט העליון ודן בסוגיה של ביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה וחזר על ההלכה על פיה בתי המשפט נוהגים ברוחב לב בבקשות מעין אלה, גם כאשר הראה מבקש הביטול הצדקה דחוקה בלבד וזאת מחמת חשיבותה של זכות הגישה לערכאות (רע"א 4837/14 יואב אסולין נ' פלאפל אסולין 2003 בע"מ, מיום 21.10.2014).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
