חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ס"ע 28010-07-11 . לפני

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
28010-07-11
20.10.2014
בפני השופטת:
דגית ויסמן

- נגד -
תובע:
יחזקאל אבן צור
נתבעת:
רשת נעלי איטליקה בע"מ
פסק דין

1.התובע עבד כמנהל חנות נעליים שבבעלות הנתבעת כחמש שנים עד שסיים את עבודתו בנסיבות השנויות במחלוקת.

השאלה העובדתית המרכזית בהליך זה היא האם התובע פוטר או התפטר. משאלה זו נגזרת התביעה לפיצויי פיטורים ולתמורת הודעה מוקדמת. בנוסף, נתבעו הפרשים בגין הבראה, נסיעות ופדיון חופשה.

2.על פי גרסת התובע, הוא חלה בסוף חודש מרץ 2011 ונאלץ להעדר מהעבודה. כיוון שמצבו הרפואי לא השתפר, הוא נאלץ להעדר שוב בחודש אפריל, אלא שאז מנהלי הנתבעת כעסו על היעדרויותיו ופיטרו אותו.

לטענת הנתבעת, התובע התפטר. עוד נטען כי התובע ביקש לקבל את פיצויי הפיטורים ולכן נעדר מבלי להודיע, מתוך תקווה שיפוטר וזו גם הסיבה שהקליט את מנהלי הנתבעת.

3.לאחר ששקלנו את גרסאותיו של כל צד, הגענו למסקנה כי התובע לא הוכיח שפוטר ועל כן דין התביעה לפיצויי פיטורים ולתמורת הודעה מוקדמת להידחות.

בפתח התייחסותנו לעדויות שנשמעו ולראיות שהוצגו, נציין כי לא מצאנו סיבה להעדיף עדות מסוימת על פני שאר העדויות שנשמעו. לפיכך, עיקר ההכרעה בהליך זה תנתן על יסוד נטלי הראיה והשכנוע.

בעניין זה נציין כי בניגוד לנטען על ידי התובע, הנטל להוכחת טענת הפיטורים מוטל על התובע, וזאת בהתאם לכלל לפיו "המוציא מחברו עליו הראיה".

4.גרסתו של התובע לא היתה אחידה ועקבית. בתצהיר התובע נטען כי כאשר התובע פנה לטיפול רפואי ביום 27.4.11, הוא הודיע זאת לנתבעת, ומנהליה החלו לאיים עליו ולקלל אותו בשל העובדה ש"העז" לחלות שוב. התובע תיאר בכתב התביעה כי ביום 27.4.11 הוא שוחח טלפונית עם מר ציון כהן, בעלי הנתבעת, וזה פיטר אותו מהעבודה. שיחה זו הוקלטה על ידי התובע ותמלולה הוגש.

התובע המשיך ותיאר בתצהירו כיצד ביום 2.5.11 הוא הוזמן על ידי מר אבי כהן (בנו של ציון) לפגישה, אליה הוא הגיע עם גיסו (מר משה אבוטבול). לטענת התובע, במהלך שיחה זו אבי ניסה ליצור מצג כאילו התובע הוא שהתפטר ובסופה של השיחה אבי אמר לתובע ולגיסו שמצדו הם יכולים ללכת למשטרה ולהתלונן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>