חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ס"ע 17483-06-16,"ע 58364-05-16

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
17483-06-16,58364-05-16
10.10.2016
בפני השופט:
האילן סופר - סגן הנשיא

- נגד -
התובעים:
1. MOHIELDIN AHMED SHARF
2. NAGAS TUKO

עו"ד עופר בן אבי
הנתבעת:
צינור וברז שיווק (1998) בע"מ
עו"ד יובל אלון
החלטה

 

1. לפני בקשת בהסכמה לאיחוד הדיון בתיקים שבכותרת.

2. התובעים הגישו תביעות לתשלום זכויות סוציאליות הנובעות מתקופת העסקתם אצל הנתבעת.

דיון והכרעה

3. תקנה 120 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 קובעת כי "עניינים אחדים התלויים ועומדים בבית דין אחד וכרוכות בהם שאלות זהות או שאלות דומות, של משפט או של עובדה, רשאי בית הדין, לפי שיקול דעתו, להורות על איחודם, בין על פי בקשת בעל דין ובין ללא בקשה כזאת, ובתנאים שייראו לו".

תקנה 120 לתקנות סדרי הדין מסמיכה את בית הדין לפעול "לפי שיקול דעתו" בהחלטה בדבר איחוד תיקים. מסגרת זו של הסמכות על-פי שיקול דעת היא רחבה.

השיקולים אותם על בית הדין לשקול, בעת מתן החלטה בבקשה לאיחוד דיון, הינם יעילות הדיון אשר נבחנת, בין היתר, בקיומן של שאלות זהות או דומות, וכן שלב הדיון אליו הגיע כל אחד מהעניינים התלויים ועומדים, אשר לגביהם מתבקש האיחוד. בין השיקולים אותם ייקח בית הדין בחשבון, קיים גם השיקול של תום הלב בהגשת בקשה מסוג זה, לרבות באשר לעיתוי הגשת בקשה זו. כמו כן, יבחן בית הדין, האם יש באיחוד הדיון כדי למנוע עיוות דין למי מהצדדים. עיוות דין כזה, עשוי להיגרם אם במסגרת אחד העניינים התלויים ועומדים תוכרע פלוגתא מבלי שתינתן לצד כלשהו האפשרות להתייחס אליה.

המטרה העיקרית של התקנה המאפשרת איחוד דיון, הינה חיסכון בזמן ובהוצאות לגבי ניהול הליכים, שיש בהם שאלות דומות של משפט או של עובדה. באשר לשיקולי יעילות הדיון, אין ספק, כי המדובר בשיקול משמעותי, ויש לבחון את השלב בו מצוי כל אחד מההליכים שאת איחודם מבקשים (דב"ע נד' 3/191 תכנון המים בישראל בע"מ - איזיק , 26.5.07).

4. על אף שהבקשה לא מעלה כל נימוק מכוחו מוצדק לאחד את הדיון, הרי שבשני התיקים מתעוררת סוגיה דומה בעניין זכאות התובעים לגמול בגין עבודה בשעות נוספות. כך, התובעים שהועסקו באותו מקום עבודה טוענים כי הועסקו במתכונת עבודה זהה.

כמו כן, בשני התיקים מתעוררות שאלות זהות בנוגע למסירת הודעה בדבר תנאי העסקה לעובדים כמו גם באשר לזכאות התובעים לפיצוי, נוכח פגמים שנפלו בעריכת תלושי שכרם.

בשני התיקים טרם התקיים דיון קדם משפט. יצויין כי בד בבד עם הגשת הבקשה שלפני, הצדדים עתרו לדחיית המועדים שנקבעו, נוכח קיומם של דיונים מקבילים.

נוכח כל האמור ולאור הסכמת הצדדים, איחוד הדיון יביא ליעילות וחסכון בזמן שיפוטי ואף ימנע הכרעות סותרות.

5. לאור האמור, הנני מורה על איחוד התיקים שבכותרת.

6. נוכח בקשת הצדדים לדחיית מועדי הדיונים, הדיונים הקבועים ליום 13.10.16 (ס"ע 17483-06-16) וליום 28.11.16 (תיק ס"ע 58364-05-16) מבוטלים.

7. התיקים יועברו לכב' הרשמת גרוס לקביעת מועד דיון לפי יומנה.

ניתנה היום, ח' תשרי תשע"ז, (10 אוקטובר 2016), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

 

Picture 1

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>