- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
נסיר נ' המוסד לביטוח לאומי
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה באר שבע |
3991-09-12
3.10.2013 |
|
בפני : יעל אנגלברג שהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. פריד נסיר 2. () |
: המוסד לביטוח לאומי |
| פסק-דין | |
פסק דין
לפניי ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה), מיום 13.6.12, אשר קבעה כי לא חלה החמרה במצבו של המערער.
טענות הצדדים
1.לטענת המערער, קבעה הוועדה עמדתה בהתעלם מכל העובדות שהיו בפניה ואין הנמקתה עומדת בדרישות הדין. לטענתו, ביתר פירוט -
א.הוועדה לא התייחסה כדבעי לחוות דעתו של ד"ר ששון. מדובר בחוות הדעת מעמיקה הנסמכת על בדיקות הדמייה, ועל מכתבים וממצאים מתיקו של המערער. הוועדה לא התמודדה כנדרש עם האמור בחוות הדעת.
ב.מדובר בתביעה להחמרה ועל הוועדה היה להתייחס למצב הקודם ולפערים בבדיקות ההדמייה. הוועדה לא התייחסה למצב הקודם אל מול המצב הנוכחי.
ג.ממצאי בדיקות ההדמייה הם חמורים, ועל כן אין לקבל את הנמקת הוועדה כי מימצאי בדיקת ההדמייה אינם באים לידי ביטוי בבדיקה הקלינית.
ד.הוועדה לא נימקה מדוע לא העניקה למערער נכות נוירולוגית לאור המימצאים הנוירולוגיים שצוינו בפרוטוקול.
2.לטענת המשיב, לא נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה. הוועדה ערכה למערער בדיקה קלינית וכן התייחסה לבדיקות הדמייה שעמדו בפניה ולחוות הדעת מאת ד"ר ששון. הוועדה קבעה כי מימצאיה שונים מממצאיו של ד"ר ששון ודי בכך כדי לצאת חובת ההנמקה. החלטת הוועדה היא החלטה רפואית, מפורטת ומנומקת.
הכרעה
3.החלטת הוועדה הרפואית לעררים ניתנת לערעור בפני בית הדין האזורי לעבודה בשאלה משפטית בלבד, וזאת בהתאם לאמור בסעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה - 1995. עוד נפסק, כי קביעת דרגת נכות היא בסמכותה של וועדה רפואית ולא בסמכות בית הדין.
4.בית הדין, במסגרת סמכותו לדון ב"שאלה משפטית" בלבד, בוחן האם הוועדה טעתה בשאלה שבחוק, חרגה מסמכותה, הסתמכה על שיקולים זרים או התעלמה מהוראה המחייבת אותה (ראו: עב"ל 10014/98 הוד - המוסד, פד"ע לד' 213). היינו, בית הדין נעדר סמכות לדון ולהכריע בהיבט הרפואי של קביעת הנכות.
5.מעיון בפרוטוקול עולה כי הוועדה בדקה את המערער ורשמה את ממצאיה כדלקמן:
"בבדיקה אורטופדית בע"ש מותני ללא ישור הלורדוזיס, ללא ספזם שרירים פרהורטברלים. טווח תנועות בכיפוף מגיע עם קצות האצבעות עד שליש מקורב של השוקיים, ישור 10 מעלות, הטייה 20 מעלות כל צד.SLR בישיבה 90 מעלות דו"צ. בדיקת CT ע"ש מותני מ-08/08/2011 בקע דיסק מרכזי עם סימני לחץ משמעותי על השק הטיקאלי בגבהים 1S-L5-L4. בדיקתEMG מחטים בלבד סימני רדיקולופתיה L2-L3-L4-L5 דו"צ.
בבדיקה נוירולוגית כח גס מיישרי ומכופפי האצבעות שרירי סובך קודריספס ופרונאליים 5/5.
לסג תקין דו"צ, החזרים בברכיים ובאכילס הופקו בקושי אבל סימטריים. מדווח על ירידה בתחושה בגפה שמאלית תחתונה בפיזור של מס' שורשים".
6.בסיכום הדיון סיכמה הוועדה את מסקנותיה בהאי לישנא:
"מבחינה אורטופדית הוועדה דוחה את הערר וקובעת כי לא חלה החמרה בנכותו.
מבחינה נוירולוגית אין החמרה. הבדיקה הקלינית תקינה והפרעת התחושה שנצפתה איננה גורמת לבעיה תיפקודית וללא פיזור שורשי מדויק והמימצאים בבדיקת ה-EMG אינם באים לידי ביטוי קליני בבדיקת הוועדה.
הוועדה עיינה בחוו"ד ד"ר ששון מ-07/11/2011 ואינה מקבלת מסקנותיו מאחר וממצאי בדיקת הוועדה אינם תואמים לממצאיו ולעניין טווחי התנועה בגב וכן הוועדה לא מצאה ליקוי נוירולוגי המקנה אחוזי נכות".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
