- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
נסאר נ' עיסאוי ואח'
|
ת"א בית משפט השלום קריות |
23273-01-13
2.7.2014 |
|
בפני : פנינה לוקיץ' |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: וחש נסאר |
: 1. מאג'ד עיסאוי 2. סאלח חמד זידאן |
| החלטה | |
החלטה
לאחר עיון בתצהירי הצדדים וחוות הדעת הנגדיות שהוגשו מטעמם, וכן לאחר שמיעת טיעוני הצדדים בדיון שהתקיים ביום 17.6.14, אני סבורה כי חרף התנגדות הנתבעים יש מקום למנות מומחה מטעם בית המשפט שיהא שמאי ומודד וזאת על מנת שיחווה דעתו ביחס לגודל השטח שבמחלוקת ושווי הזכויות בשטח זה.
אינני מתעלמת מטענת הנתבעים כי קיימת מחלוקת עובדתית מהותית בשאלה האם במועד עריכת תוכנית החלוקה שאושרה לבסוף (והיא זו שהביאה בפועל לגריעת השטח שבמחלוקת מחלקו של התובע במקרקעין) ניתנה הסכמת התובע לחלוקה שהוצעה ולעריכת התוכנית (על אף שאינו חתום עליה). מחלוקת זו ככל הנראה תצטרך להתברר באמצעות העדים שהגישו תצהירים לגביה, וככל שתתקבל טענת הנתבעים בענין זה, יש בכך לייתר את הצורך בהכרעה בשווי השטח שבמחלוקת. אולם למרות זאת, מאחר ואין בכוונתי לפצל את שמיעת התיק לחלקים, הרי שבסופו של יום קיים סיכוי שלא ניתן לומר שהוא מבוטל שאצטרך להידרש לשאלת שווי השטח שבמחלוקת לצורך ההכרעה, ובמצב דברים זה לאור הפער הניכר בין חוות דעת הצדדים, החלטתי למנות מומחה.
אמנם יש טעם בטענות הנתבעים כי יש במינוי כדי להעמיס הוצאות נוספות על הצדדים אשר יתכן ויתבררו כמיותרות, ואף לאפשר לתובע במידה מסוימת לבצע "מקצה שיפורים" לחוות הדעת מטעמו שנערכה על ידי מי שאינו מודד ולא צויין על ידו כי ביצע מדידה בפועל של השטח במחלוקת, אולם אין בכל אלו כדי להביאני להמנע ממינוי מומחה כאמור, שכן המשמעות שתנתן לטענות אלו תהא בסופו של יום בשאלת פסיקת ההוצאות, בהתאם לתוצאות ההתדיינות כולה.
בהתאם לאמור לעיל אני מורה על מינויו של מר מוטי זייד, ממשרד זייד-אורניב בע"מ מרחוב הרצל 69 טירת הכרמל, טל: 8584545, כמומחה מטעם בית המשפט על מנת שיחווה דעתו באשר לגודל השטח שבמחלוקת בין הצדדים ושווי הפחתת זכויות התובע בגודל השטח שבמחלוקת, בהנחה שהפחתה זו נעשתה בניגוד להסכמות הצדדים.
השמאי יעזר במידת הצורך במודד מטעמו.
הצדדים ימציאו למומחה כל חומר רלבנטי, לרבות חוות הדעת מטעמם.
בשלב זה יישאו שלושת הצדדים בשכרו של המומחה בחלקים שווים, כאשר קודם לתחילת עבודת המומחה הוא ימציא לצדדים דרישה לתשלום שכרו ויסדיר את אופן התשלום על מנת למנוע אי נעימויות לאחר שתערך חוות הדעת.
התיק יעלה לעיוני עם קבלת חוות הדעת ולכל המאוחר בעוד 90 יום.
ניתנה היום, ד' תמוז תשע"ד, 02 יולי 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
