חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נוף נ' דורון ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום כפר סבא
30032-05-12
18.7.2013
בפני :
צוריאל לרנר

- נגד -
:
1. משה מיק דורון
2. אסתר דורון

:
אברהם נוף
פסק-דין

פסק דין

המבקשים עותרים למחיקת התביעה על הסף, מחמת העדר תגובת המשיב לבקשתם למחיקה על הסף מחמת העדר עילה, שהוגשה ביום 11.6.2013, והועברה לתגובת התובע תוך 7 ימים בהחלטה מיום 23.6.2013. תגובה לא הוגשה.

חרף העדר תגובה, הרי שהבקשה כשלעצמה, בחלקה העיקרי, אינה מעוררת יסוד אמיתי לטענה, שכתב התביעה (כפי שתוקן ביום 29.4.2013) אינו מגלה עילה. אמנם מדובר בשטר חוב, אשר במרבית המקרים אין חובה להציגו לפרעון, אולם עצם העובדה שהמשיב טוען, בכתב התביעה, שהציג את השטר לפרעון, אינה שומטת את העילה שבכתב התביעה; גם התהיות שהעלו המבקשים באשר לסכום התביעה הנקוב בכתב התביעה המתוקן, בשים לב לסכום התביעה שהיה נקוב בכתב התביעה המקורי, אינן הופכות אותו להיות חסר-עילה. מטעמים אלה, לא הייתי מקבל את הבקשה חרף העדר התגובה.

דא עקא, שמחדלו של המשיב מצוי במקום אחר, והוא באי מילוי אחר ההוראות שניתנו בהחלטתי מיום 19.3.2013, שניתנו במעמד הצדדים ובאי-כוחם. אף בעניין זה טוענים המבקשים בבקשתם, וכאן הדין עמם.

באותה החלטה, הוריתי (ולמעשה אך שיקפתי ופירטתי את ההוראות הקבועות בתקנה 214ב1 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984) על התאמת כתב התביעה לסדר דין מהיר, על דרך של צירוף תצהיר בעל דין בתמיכה בעובדות שבכתב התביעה וצירוף המסמכים שיש לצרף על פי התקנה האמורה לכתב תביעה בסדר דין מהיר.

המועד שנקצב להשלמת חובות אלה הוא 30 יום (דהיינו, בהתחשב בפגרת הפסח: עד 25.4.2013), ובהחלטה אף קבעתי במפורש, כי אי השלמת חובות אלה תוך 60 יום (דהיינו, עד 25.5.2013) תביא למחיקת התביעה מחמת חוסר מעש, בלא צורך בהחלטה נוספת.

אמור מעתה: כבר ביום 26.5.2013 היתה התביעה אמורה להימחק, על ידי המזכירות, על דרך יישום החלטתי הנזכרת. המזכירות לא פעלה כך, ובפועל ניתנה למשיב הזדמנות מן החסד להשלים אף באיחור את חובותיו, ולאור עתירת המבקשים מיום 11.6.2013 – אף ניתנה לו הזדמנות נוספת, אלא שהמשיב לא ניצל הזדמנויות אלה, והוא עומד במחדלו זה כמעט 60 יום נוספים.

מטעם זה, הריני מוחק בזה את כתב התביעה, מחמת חוסר מעש, ומורה על סגירת תיק ההוצאה לפועל שנפתח לביצועה מלכתחילה (תיק 1709070110). בנסיבות, ובהתחשב בקורות התיק מיום פתיחתו, וכן בסכום התביעה, אני מחייב את המשיב בהוצאות המבקשת, בסך של 3,600 ₪.

ניתן היום, י"א אב תשע"ג, 18 יולי 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>