נוג'ידאת נ' בנק הפועלים - טבריה

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום עכו
25605-07-10
21.7.2010
בפני :
רחמים צמח

- נגד -
:
סעיד נוג'ידאת
:
בנק הפועלים - טבריה
החלטה

החלטה

בפניי בקשה להורות לבנק הפועלים, המשיבה, להחזיר 2 משאיות ממושכנות שנתפסו הליך הוצל"פ במסגרת ביצוע משכון וכינוס נכסים עפ"י החלטת ראש ההוצל"פ. ב"כ המבקש פנה לביהמ"ש משסבר כי לראש ההוצל"פ אין סמכות לדון בבקשתו להגיע להסדר תשלומים עם הבנק ולכן הוא מבקש כי ביהמ"ש ישתמש בשיקול דעתו במסגרת הליך של תביעה למתן פס"ד הצהרתי או תביעה לקבלת פיצוי כספי מהבנק כפי שהודיע עליו עכשיו במהלך הדיון ב"כ המבקש, אשר טרם הוגשה.

מהותו של משכון הינה להבטיח התחייבויות כספיות במסגרת משכון אשר ניתן לבצע אותו בהליך מקוצר ומהיר אם החייב איננו עומד בתנאי ההלואה ואם ניתן לבצע את המשכון כפס"ד לכל דבר ועניין, כך הדבר גם בענייננו. שיקול הדעת של ביהמ"ש להחזיר את המשאיות הממשוכנות לידי החייב כנגד תשלום הפיגורים שהיו עד היום, ואף מספר תשלומים נוספים שטרם הגיע מועד פרעונם, איננו כעניין שבשגרה ואין לדון בעניין של מאזן אינטרסים כפי שטוען ב"כ המבקש. ביהמ"ש אמור לשקול אם התמלאו הוראות החוק ואם החייב/המבקש בתיק זה פעל באופן שמתחייב עפ"י התחייבותו בשטר המשכון. הפרת ההתחייבויות מצידו איננה מצדיקה סעד של בימ"ש, גם אם הסנקציה שנקבעה בשטר המשכון הינה מכירה של הממושכנים וגם אם הדבר עלול לגרום לנזק גדול יותר מאשר מכירה מרצון כמקובל וכידוע ביום יום, כל מכירה בהוצל"פ גורמת להפסד ניכר מאוד לחייב ובמקרים מסוימים גם לזוכה.

הצעתי לב"כ המבקש להגיע להסכם עם המשיבה אולם המשיבה עומדת על פרעון מלא של החוב.

הואיל וטרם הוגשה תביעה שתפרט במדויק את זכויותיו של המבקש בבימ"ש זה, בעיקר לאור טענות המבקש כי הבנק לא פעל עמו בתום לב, דבר שהינו פעולה חיצונית למשכון וכרוכה ביחסים שבין הבנק לבין המבקש כבעל חשבון בבנק, נראה לי כי הדרך הנכונה תהיה לעיכוב מכירת המכוניות הממושכנות עד למתן החלטה בתביעה לפס"ד הצהרתי שבמסגרתה יוחלט כי המשיבה פעלה שלא כדין בביצוע המשכון.

הוצאות בקשת היום בסך 500 ש"ח לפי התוצאות.

ניתנה והודעה היום י' אב תש"ע, 21/07/2010 במעמד הנוכחים.

רחמים צמח, שופט בכיר

הוקלד על ידי: ענת גולדשטיין התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>