נדחתה תביעה להצהיר על בטלות הסכם גירושין בגין טעות/הטעיה/עושק

: | גרסת הדפסה
תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה חיפה
24962-98
26.1.2006
בפני :
1. צ. קינן
2. סגן נשיא לענייני משפחה


- נגד -
:
י. ק. ת.ז. *******
עו"ד מאיר הפלר/מירב פלח לב ואח'
:
ג. ק. ת.ז. *******
עו"ד יצחק שמלה
פסק-דין

1.         בפני תביעה שהגיש בן זוג לשעבר כנגד גרושתו, ובה עתר להצהרה על בטלותו של הסכם הגירושין שנערך ונחתם בידי הצדדים ביום 13/07/99, שאושר וקיבל תוקף של פסק דין בו ביום.

2.         התביעה נסבה על ההסדרים הרכושיים הכלולים בהסכם הגירושין המתייחסים בין היתר לחלוקתם של נכסי הנדל"ן של הצדדים: משק ב******, זכות למגרש בהרחבה ודירה בבעלות משותפת ב*****. (לפרטי ההסכם אתייחס בהמשך).

3.         לאחר חתימת ההסכם התגרשו בני הזוג, וכחלוף שלוש שנים (באוקטובר 2002) ביקשה הנתבעת להעביר את הזכויות במשק על שמה. התובע סירב לשתף פעולה בתהליך העברת הזכויות ובהמשך הגיש תביעתו להכרזה על בטלותו של ההסכם, בטענה של העדר גמירת דעת מחמת טעות ו/או הטעייה ו/או עושק.

4.         העובדות:

            התובע והנתבעת היו נשואים זה לזו מאז 1976 ולהם שלושה ילדים משותפים, כולם כיום בגירים.

            חיי הנשואין של בני הזוג שידעו עליות ומורדות נקלעו למשבר חמור אי שם במחצית שנות ה-90 ובעקבות המשבר דנו הצדדים בפרוק מסגרת הנשואין. בתוך כך הועלה לדיון גורלו של הרכוש שנצבר במהלך השנים, ושלא היתה מחלוקת כי הוא רכוש משותף לשני הצדדים, בחלקים שווים.

            רכוש הצדדים כלל:

א.         משק *******, הכולל 31 דונם אדמה חקלאית וחלקת מגורים בשטח 2.5 דונם ועליה בית מגורים.   (להלן - "המשק").

ב.         דירה בת 3 חדרים ב*****.

ג.          זכות לרכישת מגרש בתנאים מועדפים במסגרת "הרחבה" מתוקף זכויותיהם של הצדדים במשק.

5.         עיקרו של המו"מ שנהלו הצדדים בינם לבין עצמם התייחס למשק.

            אין מחלוקת כי שני הצדדים העדיפו להמנע ממכירת המשק לצד ג' מתוך כוונה להבטיח בו את זכויותיהם לעתיד, של ילדיהם (עמ' 15 שורה 14).

            לטענת הנתבעת הרצון להמנע ממכירת המשק נבע גם מן הפסד הצפוי שהיה כרוך במיסוי הגבוה המתחייב מן המכירה - שהיה עתיד להותיר בידי הצדדים סכום נמוך יחסית לשוויו של הנכס.

            אין גם מחלוקת כי לרשות שני הצדדים לא עמדו אמצעים כלכליים שיאפשרו למי מהם לממן רכישת חלק זולתו במשק. (פרוטוקול עמ' 16 שורות 22-23).

קשיים אלה מנעו מהצדדים להגיע להסכמות בכוחות עצמם.

6.         הנתבעת, היתה נחושה להפרד מהתובע תוך הסדרת הענינים הרכושיים ומאחר שהמו"מ ביניהם נקלע למבוי סתום, הגישה ביום 21/07/98 "בקשה ליישוב סכסוך" (תמ"ש 24960/98) בה עתרה להפניית הצדדים ליחידת הסיוע של ביהמ"ש לצורך עזרה בהסדרת המחלוקות בין בני הזוג.

            בקשת הנתבעת נעתרה והצדדים זומנו ליחידת הסיוע.

7.         ביום 4/10/98 דווח לי מיחידת הסיוע על הבנות חלקיות בין הצדדים שלא הגיעו לכדי הסכמה כוללת כדלקמן:

                        "מהשיחות עם הצדדים עולה כי הגב' ***** מעוניינת בגירושין, ומר *****

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>