משטרת רחובות-שלוחת תביעות נ' ערגאני(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום רחובות |
1732-09
2.12.2009 |
|
בפני : לבנה צבר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל-ע"י עו"ד מוריץ |
: גאסן ערגאני (עציר) -הובא ע"י שב"ס |
| החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין,החלטה | |
החלטה
בשים לב להסדר שנקשר בין הצדדים, אני מורה על תיקון כתב האישום. התיקון מבוצע על דרך של הגשת כתב אישום מתוקן.
ניתנה והודעה היום ט"ו כסלו תש"ע, 02/12/2009 במעמד הצדדים.
לבנה צבר, שופטת
הכרעת דין
אני מתירה לנאשם לחזור מהכפירה, ובשים לב להודאתו בכתב האישום המתוקן, אני מרשיעה אותו בביצוע העבירות שלהלן:
כניסה לישראל שלא כחוק- עבירה לפי סעיף 12 (1) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב- 1952;
סיוע להתפרצות למקום מגורים בכוונה לבצע עבירה- עבירה לפי סעיף 406 (ב) + 31 לחוק העונשין, התשל"ז- 1977.
ניתנה והודעה היום ט"ו כסלו תש"ע, 02/12/2009 במעמד הצדדים.
לבנה צבר, שופטת
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בבציוע העבירות של:
כניסה לישראל שלא כחוק- עבירה לפי סעיף 12 (1) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב- 1952;
סיוע להתפרצות למקום מגורים בכוונה לבצע עבירה- עבירה לפי סעיף 406 (ב) + 31 לחוק העונשין, התשל"ז- 1977.
הודאת הנאשם באה במסגרת הסדר טיעון שנקשר בין הצדדים ועתה עותרים הצדדים לכך שבית המשפט יכבד את ההסדר- התביעה ברף עליון, והנאשם- ברף תחתון.
רבות כבר נאמר ונכתב על חומרתה של עבירת הכניסה ליששראל שלא כחוק, ולא כל שכן כאשר נלוית אליה בעירה נוספת , כמו במקרה דנן. על פי ההלכה יש למצות את הדין עם מי שנהג כפי שנהג הנאשם- בככל, ולנוכח העובדה שהוא כבר הורשע בעבר בת"פ 1400/02 (פתח תקווה) בביצוע עבירת שב"ח ורכוש- בפרט.
עם זאת, אין להתעלם מהנסיבות שלהלן: הסדר הטיעון נקשר לנוכח הקושי הראייתי שבפני ניצבת המאשימה, והודאת הנאשם חוסכת כמובן מזמנו של בית המשפט ומזמנם של התביעה וחלק מעדיה. בנוסף, עונש המאסר בפועל שהושת על הנאשם בת"פ 1961/08 (רחובות) הוא בן 15 חודשים, והוא ניתן בגין מספר עבירות לא קטן שביצע הנאשם הן לעניין שב"ח והן לעניין עבירות נלוות. סביר מאוד להניח שלו היה הנאשם מצרף גם תיק זה בתיק הנ"ל, לא היה משתנה עונש המאסר בפועל , ואם היה משתנה- אך במעט.
בנסיבות האמורות לעיל אני מאשרת את ההסדר שנקשר בין הצדדים על הרף התחתון.
אשר על כן, אני משיתה על הנאשם תקופת מאסר מיום מעצרו- 23.8.09 ועד היום; כן אני משיתה עליו 6 חודשי מאסר על תנאי, לתקופה של 36 חודשים מיום השחרור מבית הסוהר, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופה זו את העבירות בהן הורשע בתיק זה או עבירה אחרת כלשהי לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב- 1952 או עבירה כלשהי לפי פרק יא' לחוק העונשין, התשל"ז- 1977, והכל לרבות ניסיון או סיוע לעבור עבירות הנ"ל.
מיד עם השחרור מבית הסוהר יובא הנאשם אל מעבר הגבול הסמוך לקלקיליה, ומשם ישולח לביתו.
ניתן בזאת צו להשמדת מוצגים- מטוש ובדל סיגריה.
זכות ערעור תוך 45 יום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|